Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Дисплазія шийки матки 3 ступеня
18 липня 2018

Дисплазія шийки матки 3 ступеня

Дисплазія шийки матки — це патологічна зміна поверхневого епітелію, який вистилає шийку матки, коли здорові клітини заміщаються атиповими, аномальними.
Дисплазія шийки матки 3 ступеня
  • Залежно від глибини ураження епітелію виділяють 3 ступеня тяжкості дисплазії шийки матки:
  • дисплазія 1 ступеня — характеризується ураженням 1/3 епітелію.
  • 2 ступінь дисплазії — уражено 2/3 епітеліального шару.
  • дисплазія шийки матки 3 ступеня — вражений весь епітелій.

Найбільш небезпечними є дисплазія шийки матки 3 ступеня і 2 ступеня — їх відносять до передракових станів. Тому, дуже важливо вчасно розпізнати симптоми і діагностувати дисплазію.


Далі в статті розповімо, якими симптомами проявляється дисплазія 3 ступеня шийки матки, як вона виглядає на фото, а також методи лікування тяжкої дисплазії, в тому числі і народними засобами.


Симптоми тяжкої дисплазії шийки матки


Дисплазія дуже важко діагностується, оскільки на початкових стадіях відрізняється мінімальними симптомами, або повною їх відсутністю. Тому, щоб вчасно діагностувати патологію і запобігти її прогресуванню, необхідно обов'язково раз на півроку проходити гінекологічний огляд.


Зазвичай перші симптоми з'являються тільки на тяжкій стадії захворювання.


  • Отже, тяжка дисплазія шийки матки може проявлятися наступними симптомами:
  • Наявність тягнучих, ниючих болів внизу живота, які посилюються під час менструацій, під час, або після статевого акту.
  • Кров'янисті виділення під час, або після статевого акту.
  • Наявність гострих кондилом в області зовнішніх статевих органів, піхви, навколо анального отвору.

Якщо тяжка дисплазія шийки матки протікає з іншими гінекологічними захворюваннями, можуть спостерігатися такі симптоми, як свербіж, незвичні виділення які мають неприємний запах, печіння, дискомфорт у піхві, порушення менструального циклу.


Дисплазія шийки матки 3 ступеня, фото патології


Кольпоскопія — один з найкращих методів діагностики такої патології, як дисплазія шийки матки 3 ступеня. Фото, отримане в результаті дослідження, виводиться на монітор, може бути збільшене, перевернуте, що дозволяє максимально точно визначити глибину ураження шийки матки.


Дисплазія шийки матки 3 ступеня, фото якої представлені нижче, має вигляд змінених, ерозивних ділянок, які підносяться над рівнем слизової і оточують зовнішній зів шийки матки. Як видно на фото, уражені тканини гіперемійовані, набряклі, різко відрізняються від здорових тканин.


Дисплазія шийки матки 3 ступеня, лікування захворювання


Чи можливо, і як лікувати дисплазію шийки матки 3 ступеня? Гінекологія не перестає розвиватися, завдяки чому на сьогоднішній день можна вилікувати практично будь-яку патологію — не виняток і тяжка дисплазія шийки матки. Лікування може проводитися хірургічними і нехірургічними методами. Найбільш часто застосовується при діагнозі дисплазія шийки матки 3 ступеня лікування хірургічне.


  • Воно може здійснюватися наступними методами:
  • Електрокоагуляція — даний метод лікування передбачає пропалювання патологічних ділянок електричним струмом.
  • Лазерне лікування — під впливом лазера атипові клітини нагріваються і « випаровуються».
  • Радіохвильове лікування — на патологічні ділянки впливають радіохвилями високої частоти, внаслідок чого атипові клітини руйнуються.
  • Кріодеструкція — вплив на патологічні ділянки рідким азотом, екстремально низька температура якого веде до загибелі атипових клітин.
  • Ще один метод, як лікувати дисплазію шийки матки 3 ступеня — ультразвук. Механізм його дії такий же, як і в разі радіохвильвого і лазерного лікування.
  • Традиційне хірургічне лікування.
  • Повне видалення шийки матки.

Чи можливо при такій патології, як дисплазія шийки матки 3 ступеня, лікування без хірургії? До нехірургічного відноситься досить новий метод — фотодинамічна терапія.


Необхідно пам'ятати, що тяжка дисплазія шийки матки, лікування якої було розпочато несвоєчасно, в подальшому набуває злоякісний характер і перероджується в рак, а він значно важче піддається лікуванню. Тому профілактичні гінекологічні огляди і своєчасне звернення до лікаря при появі перших симптомів — запорука здоров'я!


Чи можливо лікування дисплазії шийки матки народними засобами?


Багато жінок бояться оперативного втручання і шукають різні альтернативні методи лікування, серед них — лікування дисплазії шийки матки 3 ступеня народними засобами.


На жаль, в інтернеті можна знайти безліч рецептів і порад, як проводити лікування дисплазії шийки матки 3 ступеня народними засобами. Народні цілителі рекомендують застосовувати з цією метою тампони з відварами чистотілу, календули, шавлії, з маслом обліпихи і багато іншого. Не менш популярні і гомеопатичні засоби.


Важливо!

Кожна жінка повинна розуміти, що народне лікування дисплазії шийки матки 3 ступеня неприпустимо! Воно лише затягне візит до гінеколога і погіршить ситуацію! Застосовувати народні засоби можна тільки після консультації лікаря!


схожі статті
  • Лікування дисплазії шийки матки
    11 липня 2018
    Лікування дисплазії шийки матки

    Дисплазія шийки матки — це патологічний процес заміщення нормальних клітин поверхневого епітелію шийки матки атиповими. Даний стан відноситься до передракових. Тому дисплазія шийки матки, лікування якої було розпочато несвоєчасно, загрожує злоякісним переродженням.

    докладніше
  • Що таке дисплазія шийки матки
    25 червня 2018
    Що таке дисплазія шийки матки

    З кожним роком показники захворюваності і смертності від онкологічної патології серед жінок стрімко ростуть. Згідно зі статистикою, друге місце по частоті виникнення займає рак шийки матки.

    докладніше