Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Хіміотерапія при раку молочної залози
22 червня 2018

Хіміотерапія при раку молочної залози

Рак молочної, або грудної залози — одне з найбільш поширених злоякісних онкологічних захворювань серед жінок.
Хіміотерапія при раку молочної залози

Згідно зі статистикою, на нього припадає близько 16% всіх випадків онкологічної патології. Що цікаво, рівень захворюваності вищий в розвинених країнах і серед жінок старших 40 років. За умови ранньої діагностики раку грудної залози, показники одужання досить високі і досягають 80% і навіть більше.


Одним з найбільш вживаних методів лікування є хіміотерапія при раку молочної залози. Вона полягає у введенні в організм жінки високотоксичних хіміопрепаратів, які порушують процес розподілу ракових клітин і уповільнюють їх поширення по організму.


Хіміотерапія при раку грудної залози в залежності від стадії може застосовуватися як самостійно, так і в комплексі з хірургічним методом лікування.


  • Залежно від того, коли — до, або після операції — застосовується хіміотерапія, розрізняють два її види:
  • Ад'ювантна хіміотерапія при раку молочної залози — проводиться після оперативного втручання і спрямована на запобігання метастазування і виникнення рецидивів.
  • Неад'ювантная хіміотерапія — проводиться до операції з метою пригнічення росту ракових клітин, лікування локальних форм новоутворень.

Далі ми розповімо більш детально, як проводиться хіміотерапія при раку грудної залози у жінок і наскільки ефективний цей метод лікування, які схеми лікування існують, які застосовуються хіміопрепарати, що таке червона хіміотерапія.


Яка ефективність хімії при раку молочної залози


Проведення хіміотерапії Хімія при раку молочної залози є одним з найбільш ефективних методів лікування, що доведено клінічно. Ефективність даного методу забезпечується визначенням чутливості пухлини до хіміопрепаратів, що дозволяє правильно підібрати схему лікування.


Також на ефективність хімії при раку грудної залози впливає стадія, на якій було діагностовано захворювання, агресивність процесу, індивідуальні особливості жінки. Особливо хороші результати дає хімія при раку молочної залози в поєднанні з хірургічною операцією і променевою терапією.


Правильно підібрана хімія дозволяє не тільки поліпшити якість життя пацієнтки, але і дає шанс на повне одужання навіть у запущених стадіях, допомагає досягти тривалої ремісії і істотно продовжити життя.


Можливі схеми хіміотерапії при раку молочної залози


Від правильного вибору схеми хіміотерапії раку молочної залози безпосередньо залежить ефективність лікування і здоров'я жінки.


Перед тим, як вибирати ту, чи іншу схему, обов'язково робиться тест на чутливість пухлини до хіміопрепаратів.


  • Залежно від поєднання хіміопрепаратів, існують такі схеми хіміотерапії при раку молочної залози:
  • CMF — поєднання таких хіміопрепаратів, як Циклофосфан, Метотрексат і Фторурацил.
  • AC — Доксорубіцин + Циклофосфамід.
  • FAC — Фторурацил + Адріабластин + Циклофосфан.
  • VATH — Вінбластин + Доксорубіцин + ТіоТЕФ + Флуоксиместерон.
  • CAF — Циклофосфан + Адріабластин + Фторурацил.

Існують також схеми з таксанами. Схеми хіміотерапії при раку молочної залози можуть коригуватися лікарем залежно від стану пацієнтки і результатів терапії.

Червона хіміотерапія

Що значить червона хіміотерапія раку молочної залози?


Червона хіміотерапія раку молочної залози є найбільш агресивним методом лікування. Вона має на увазі застосування антрациклінів (Епірубіцин, Доксорубіцин), розчини яких мають червоний колір — звідси і назва червона хіміотерапія раку молочної залози.


Через високу токсичність антрациклінів, червона хіміотерапія раку молочної залози зазвичай поєднується з іншими видами хімії — жовтою, блакитною.


Хіміопрепарати при раку молочної залози


  • Зазвичай застосовуються хіміопрепарати при раку молочної залози наступних груп:
  • Алкілуючі засоби (Циклофосфамід) — порушують структуру ДНК ракової клітини, внаслідок чого блокують процес її поділу.
  • Антиметаболіти (Фторурацил) — інгібують певні біохімічні реакції, внаслідок чого порушують процес зростання і розмноження ракових клітин.
  • Протипухлинні антибіотики (червоні антрацикліни).
  • Таксани.

Важливо!

Хіміопрепарати при раку молочної залози підбираються тільки після визначення чутливості пухлини.


Лікування раку грудної залози, хіміотерапія в клініці Консиліум Медікал


У медичному центрі Консиліум Медікал пацієнтові пропонується широкий спектр послуг у напрямку онкологія, в тому числі і лікування такого захворюваня, як рак молочної залози. Хіміотерапія є одним з головних методів лікування даної патології.


У клініці Консиліум Медікал пацієнтові з діагнозом рак молочної залози хіміотерапія призначається тільки після всебічного обстеження і з урахуванням індивідуальних особливостей організму.


Високотехнічне сучасне обладнання, професіоналізм і висока кваліфікація лікарів, якісні хіміотерапевтичні препарати — все це забезпечує максимальну ефективність хіміотерапії, що допоможе поліпшити якість життя пацієнтів і знизити ризик розвитку рецидивів!

схожі статті