Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Методи, як вивести камені з нирок
04 вересня 2018

Методи, як вивести камені з нирок

Сечокам'яна хвороба — одне з найбільш поширених урологічних захворювань. При незначних розмірах каменів вона може ніяк не виявляти себе, але при прогресуванні загрожує серйозними ускладненнями.
Методи, як вивести камені з нирок

Серед них — запальні процеси в нирках, гідронефроз, піонефроз, порушення відтоку сечі, ниркова недостатність. Тому вивести камені з нирок слід якомога швидше, не чекаючи, поки вони збільшаться в розмірах.


На сьогодні існує безліч способів, як вивести камені з нирок, — медикаменти, хірургічні втручання, малоінвазивні процедури дроблення каменів. Свої способи, як вивести камені з нирок, пропонує й народна медицина. Кожен з методів має свої плюси та мінуси, одні з них більш ефективні, інші — менш й вимагають тривалого часу для відчутного результату.


Далі в статті розповімо докладніше, як усунути камені в нирках, як вивести їх за допомогою народних засобів та традиційної медицини.


Як і чим можна вивести камені з нирок


Способів, як можна вивести камені з нирок, безліч — це і народні засоби, і медикаментозні препарати, і хірургічна операція. Перш ніж вивести камені з нирок, слід діагностувати причину їх утворення. Нерідко спровокувати формування каменів може дисфункція щитоподібної, або паращитоподібних залоз, остеопороз, травми хребта, спинного мозку, захворювання шлунково-кишкового тракту, інфекційні процеси сечостатевої системи. Тому в першу чергу слід усунути причинне захворювання.


Виводимо камені з нирок

  • На сьогодні можливі наступні варіанти, чим вивести камені з нирок:
  • Дієта. Як відомо, утворення каменів можуть сприяти деякі продукти харчування (смажене, жирне, гостре, кисле, солоне та інші). Обмеження або виключення їх з раціону дозволяє усунути наявні камені та запобігти утворенню нових.
  • Питний режим — для усунення каменів слід випивати не менше 2,5 л води в день.
  • Медикаментозна терапія.
  • Літотрипсія (дроблення каменів) — за її допомогою можна вивести камені з нирок навіть при значних їх розмірах.
  • Хірургічне втручання.
  • Народні засоби.


Як вивести камені з нирок народними засобами


Один з найбільш застосовуваних методів, як вивести камінь з нирки, — народні засоби. Існує безліч рецептів, які гарантують максимальний результат. Проте, слід пам'ятати, що пробувати вивести камені з нирок народними засобами можна тільки після консультації лікаря та після визначення точного розміру каменів. Ефективно вивести камінь з нирки народними методами можна тільки на початкових стадіях сечокам'яної хвороби, тобто при незначних розмірах конкрементів.


  • Отже, найпопулярніші способи, як вивести камені з нирок народними засобами, такі:
  • Вивести камені з нирок народними засобамиЩоденне вживання соку буряка.
  • Щоденне вживання відвару споришу — для його приготування 1 ст. л. кореня рослини заливають 200 г окропу і дають настоятися близько півгодини. Замість споришу можна також застосовувати корінь шипшини, барбарису, винограду.
  • Щоденне вживання журавлинного, або брусничного морсу. Ці рослини відрізняються відмінним сечогінним ефектом.
  • Кавунова дієта — для досягнення бажаного ефекту її слід дотримуватися 7-14 днів. Крім кавуна, дозволяється їсти трохи чорного хліба.
  • Трав'яні збори — наприклад, суміш горця, суниці та смородини, суміш фіалки, горця, звіробою та кульбаби, а також багато інших рецептів.

Виводимо камені з нирок традиційною медициною


При неефективності народних засобів, виводимо камені з нирок традиційною медициною! Головні традиційні способи, як виводити камені з нирок, наступні:


  • Медикаментозні засоби. Найбільш широко застосовуються препарати, що розчиняють камені в нирках (цитрат натрію, цитрат калію та інші), діуретики, спазмолітики. В деяких випадках можуть знадобитися антибіотики, протизапальні засоби.
  • Літотрипсія (дроблення каменів) — найефективніший варіант, чим виводити камені з нирок, якщо їх розмір становить більше 3 мм. Літотрипсія може проводиться різними способами — найбільш популярна лазерна літотрипсія, також вплив здійснюється за допомогою ультразвуку, ударних хвиль або повітря.
  • Хірургічна операція — відкрите оперативне втручання може знадобитися при частих ниркових кольках і при неефективності консервативних методів терапії.

Перш, ніж виводити камені з нирок, слід обов'язково проконсультуватися з лікарем, нормалізувати свій режим харчування, змінити спосіб життя, позбутися шкідливих звичок та інших факторів ризику розвитку сечокам'яної хвороби. Тільки в цих умовах лікування може виявитися ефективним!


схожі статті