Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Причини та лікування передчасного сім'явиверження (еякуляції)
09 січня 2018

Передчасне сім'явиверження

Ще давньогрецькі лікарі розбирали проблему передчасної еякуляції.
Причини та лікування передчасного сім'явиверження (еякуляції)

Ще давньогрецькі лікарі розбирали проблему передчасної еякуляції. До яких вигадок вони тільки не доходили. Хтось радив змащувати дітородний орган послідом кажанів. Хтось радив прикладати пеніс до мідних виробів або занурювати в дуже холодну воду. Загалом, фантазія древніх лікарів в даному делікатному для чоловіків питанні була безмежна ...


В епоху середньовіччя з'явилися вчені-алхіміки, які винаходили всілякі мазі, відвари та зілля для лікування передчасного сім'явиверження. Подібного роду пропозицій було дуже багато, і коштувало все це «задоволення» величезних грошей! Проблема була лише в їх працездатності. При використанні даних ліків шкоди було більше, ніж користі, тому що основу всіх цих «ліків» становили залізо та ртуть. Логіка була «залізною» - використовуючи зілля з залізом, пеніс стане як «залізо». Частенько після такої терапії пацієнти вмирали.


На сьогоднішні вигадки алхіміків продовжують існувати. І зараз рекламують мазі, які «лікують» передчасне сім'явиверження і «збільшують» статевий член. У кожному секс-шопі ви можете знайти подібні засоби і величезної радості в них відсутні залізо та ртуть. Загалом, дані препарати не завдають шкоди здоров'ю, але, на жаль, і не надають бажаного ефекту.

 

Передчасне сім'явиверження — кара для чоловіків

 

Згідно зі статистикою, витрати часу на секс у людей складають близько 1% від загального часу неспання. Набагато більше часу йде на думки про майбутній задоволенні. Наростання сексуального збудження у прекрасної половини людства відбувається поступово, тобто тривалості коїтусу жінки надають досить велике значення. Саме з цієї причини вони так негативно сприймають передчасну еякуляцію.

 

Англійські та американські вчені прийшли до висновку, що для задоволення обох партнерів оптимальна тривалість статевого акту становить від 7 до 13 хвилин. В середньому — 10 хвилин.
Багато чоловіків можуть стримати передчасну еякуляцію під час сексу. Але 20-25% чоловікам це виявляється не під силу. Що з цього випливає? Ваша партнерка не отримала очікуваного задоволення. Пішли образи, глузування й приниження. У цей момент жінки не замислюються, що жорстоко зачіпають самолюбство сильної половини людства. І ця проблема не залежить від бажання самого чоловіка, а є його фізіологічною особливістю.


Виходячи з цього, передчасне сім'явиверження це не тільки медична, але і соціальна проблема, в результаті якої знижується чоловіча самооцінка, що призводить до погіршення якості сексуального життя обох партнерів.

 

Причини, які можуть викликати передчасне сім'явиверження, встановити досить складно.

 
  • Наш досвід виявлення причин передчасної еякуляції дозволив виділити найосновніші:
  • провокуючим фактором може бути нова партнерка, також важливу роль відіграє її зовнішність — чим красивіше жінка, тим швидше чоловік збуджується ще до статевого акту;
  • часті стреси, депресія, тривога, занепокоєння, почуття провини;
  • тривалий період утримання від сексу;
  • урологічні інфекції, що супроводжуються запальним процесом в сімянному горбку;
  • неправильне харчування (відсутність в їжі необхідної кількості магнію);
  • ушкодження спинного мозку;
  • підвищена чутливість головки статевого члена (одна з основних причин).

Як з цим боротися?


Для початку — з'ясувати істинну причину передчасної еякуляції. Для цього необхідно звернутися до досвідченого лікаря-уролога, який проведе комплексну діагностику вашого захворювання, розповість як позбутися від передчасної еякуляції та призначить необхідне лікування.

 
  • Які ж методи використовуються для лікування передчасної еякуляції та її причин?
  • психотерапевтичні (робота з психологом або психотерапевтом, які навчать методам самоконтролю);
  • медикаментозні (лікування запальних захворювань сечостатевої системи, підвищеній збудливості нервової системи і т. д.);
  • оперативні (при підвищеній чутливості головки статевого члена).
 

Багато урологів та андрологів вважають, що саме підвищена чутливість головки статевого члена і є найпоширенішою причиною передчасної еякуляції.

 

Як проходить операція?

 

Лікарю, щоб переконатися в підвищеній чутливості головки статевого члена пацієнта, необхідно провести лідокаіновий тест (за 30 хвилин до статевого акту на область вуздечки наносять 10% розчин лідокаїну, який змивають водою через 10 хвилин).

 
  • Надалі пацієнт самостійно оцінює отриманий результат:
  • збільшення тривалості коїтусу в 2-3 рази говорить про хорошу перспективу оперативної денервации головки статевого члена;
  • відсутність ефекту говорить про нейрогенну природу проблеми (можливо, перед статевим актом необхідно буде приймати психотропні препарати).
 

Під час операції лікар проводить розсічення шкіри біля головки статевого члена за допомогою мікрохірургічних спеціальних інструментів. Далі за допомогою оптичного збільшувального приладу (операційний бінокуляр) виділяються та перетинаються нервові волокна, що відповідають за чутливість пеніса.

 

Для того, щоб максимально виділити нервові волокна по всьому колу статевого члена можна поєднувати цей вид оперативного втручання з круговим видаленням крайньої плоті (обрізанням).

 
  • У медичному центрі «Consilium Medical» цю процедуру виконують за допомогою лазера, що має певні позитивні сторони:
  • Лазерний промінь запаює судини, що зводить до мінімуму крововтрату (практично безкровна операція);
  • Після втручання не відбувається набряк тканин;
  • Процедура, виконана за допомогою лазера, практично безболісна, що дозволяє використовувати місцеву анестезію;
  • поверхня, котра оперується, стерилізується за допомогою лазерного променя та покривається скоринкою, внаслідок чого запалення та нагноєння після операції запобігається;
  • Час на виконання процедури, включаючи підготовку — 20 хвилин (в 2 рази коротше традиційної операції);
  • Відновлювальний період після лікування процедурою лазерного обрізання скорочується в 2 рази та займає всього сім днів.
 

Згодом, в результаті лазерного обрізання грубішає шкіра головки статевого члена та нервові волокна, як би покриваються огрубілої шкірою, внаслідок чого стають менш чутливими.

 

Оперативне втручання з мікрохірургічної денервації головки статевого члена в медичному центрі «Consilium Medical» проводиться амбулаторно. Пацієнт вже через два, максимум три тижні після лікування лазером може відновлювати інтимне життя.