Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Навіщо і кому потрібна консультація лікаря флеболога
08 серпня 2018

Навіщо і кому потрібна консультація лікаря флеболога

Судинна патологія займає одне з лідируючих місць та є однією з основних причин смертності, особливо серед чоловіків. З кожним роком статистика стає все більш не втішною — за останніми даними та, чи інша серцево-судинна патологія діагностується у 80% населення.
Навіщо і кому потрібна консультація лікаря флеболога

Серцево-судинна система представлена серцем та судинами — артеріями та венами. Більшість звикли вважати, що їх лікуванням займаються кардіологи. Однак, існує більш вузька спеціальність — лікар-флеболог, який спеціалізується виключно на патології вен.


Консультація лікаря-флеболога може бути доцільною при різних захворюваннях, а також в якості профілактики. Рекомендується консультація флеболога курців зі стажем, людям, які зловживають алкоголем, жінкам, які планують вагітність, вагітним у ІІ-ІІІ триместрі, літнім людям, людям, які ведуть малоактивний спосіб життя, або страждають зайвою вагою, а також тим, чия робота вимагає постійного перебування на ногах, або тим, хто професійно займається деякими видами спорту (біг, лижний спорт, пауерліфтинг).


Далі в статті розповімо детальніше, які хвороби лікує лікар-флеболог, при яких симптомах може бути доцільна консультація лікаря-флеболога, як проходить прийом судинного хірурга флеболога, та як вибрати хорошого фахівця.


Які хвороби лікує лікар-флеболог, хто це та чим займається


Лікар-флеболог — це вузький фахівець, який займається діагностикою, лікуванням та профілактикою судинних захворювань, зокрема захворювань вен. Лікар-флеболог спеціалізується на наступних захворюваннях:


  • Лікарь флебологТромбофлебіт.
  • Тромбоз.
  • Варикоз.
  • Цукровий діабет.
  • Купероз.
  • Гемангіоми.
  • Телеангіектазії.
  • Атеросклероз.
  • Облітеруючий ендартеріїт.
  • Анатомічні аномалії вен.

Лікар-флеболог також потрібен при наявності трофічних виразок, перед операцією на судинах.


Симптоми, за яких слід записатися на прийом до флеболога

Флеболог: коли потрібно звертатись до лікаряНа прийом флеболога слід записатися при наявності таких симптомів:

  • Наявність тягнучих болей в ногах.
  • Набряклість ніг.
  • Розширення підшкірних вен.
  • Зміна кольору шкіри гомілки.
  • Судоми, слабкість в ногах.
  • Випинання вен.

Прийом флеболога не тільки дозволить виявити захворювання та своєчасно розпочати лікування, але й запобігти його розвиток.


Консультація флеболога: коли потрібно звертатися за допомогою до фахівця


На жаль, часто лише на пізніх стадіях захворювання люди згадують, або дізнаються, хто такий флеболог. Коли ж потрібно звертатися до цього фахівця? Консультація флеболога в більшості медичних центрів проводитися щодня, тому, при виникненні перших симптомів слід записатися на прийом до флеболога.


Консультація флеболога входить в список послуг безлічі медичних центрів, особливим авторитетом серед яких користується центр Консиліум Медікал.


Консультація флеболога може бути не доцільною лише при наявності симптомів — біль у ногах, їх набряклість, випинання вен, розширення судин, але й при наявності факторів ризику розвитку судинних захворювань.


Отже, консультація флеболога не завадить курцям, вагітним, людям, робота яких пов'язана з постійним перебуванням на ногах, спортсменам, а також особам, які страждають ожирінням.


Як проходить прийом судинного хірурга флеболога


Прийом судинного хірурга флеболога проходить у кілька етапів. Спочатку хірург, флеболог знайомиться з скаргами пацієнта, історією виникнення та розвитку хвороби, після чого проводить огляд. У більшості випадків, спираючись тільки на візуальний огляд, поставити діагноз важко, тому судинний хірург, флеболог може призначити необхідні дослідження.  Наприклад, УЗД вен, флебографію, дуплексне сканування судин, МРТ.


Прийом судинного хірурга флеболога також передбачає підбір максимально ефективної схеми лікування, а також рекомендацій щодо способу життя та харчування.


При початкових стадіях захворювання цілком можливо обійтися консервативним лікуванням, у зворотному випадку лікар-флеболог приймає рішення про проведення операції.


Консультація лікаря-флеболога: як вибрати фахівця


Консультація флебологаДе може бути проведена консультація флеболога? Київ надає широкий вибір клінік та медичних центрів, послуги яких входить консультація судинного хірурга флеболога. Однак, вибрати дійсно гарного фахівця не так просто.


В першу чергу слід ознайомитися з відгуками пацієнтів. Хороший лікар-флеболог обов'язково користується популярністю серед пацієнтів!


Враховуючи відгуки, судинна хірургія та флебологія особливо розвинені в клініці Консиліум Медікал. Тут висококваліфікований, досвідчений лікар-флеболог не тільки ретельно огляне пацієнта та збере анамнез, але й проведе повноцінне обстеження, дасть рекомендації та підбере найбільш підходящий метод лікування!


Клініка оснащена надточним сучасним обладнанням, завдяки чому можлива максимально точна діагностика захворювання. І, крім усього цього, Консиліум Медікал здивує і приємними цінами!

схожі статті
  • Варикоцеле
    22 лютого 2018
    Варикоцеле

    Варикоцеле — це захворювання чоловічої сечостатевої системи, яке характеризується патологічним розширенням вен в сім'яному канатику і яєчку.

    докладніше
  • Лікування варикозу: чи потрібна операція?
    10 серпня 2018
    Лікування варикозу: чи потрібна операція?

    Варикоз, або варикозне розширення вен — це поширена патологія, при якій відбувається втрата стінками вен еластичності, внаслідок чого змінюється форма судин, а також величина їх просвіту.

    докладніше