Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Сучасні, ефективні методи лікування геморою
14 серпня 2018

Сучасні, ефективні методи лікування геморою

Геморой — це захворювання, назва якого з грецького дослівно перекладається як «кровотеча». Воно характеризується тромбозом, запаленням, розширення гемороїдальних вен, їх звитістю, внаслідок чого навколо прямої кишки утворюються гемороїдальні вузли.
Сучасні, ефективні методи лікування геморою

Геморой супроводжується такими неприємними симптомами, як хворобливі відчуття, випадання гемороїдальних вузлів, кровотеча. Захворювання небезпечне тим, що на будь-якій стадії може розвинутися тромбоз, некроз, гнійний парапроктит.


На жаль, багато хворих вважають геморой вкрай інтимною проблемою та не поспішають звертатися за допомогою, займаючись самолікуванням, або зовсім не вживаючи ніяких заходів. Це погіршує прогноз та ускладнює лікування.


На сьогоднішні існують різні сучасні методи лікування геморою, які відрізняються високою ефективністю. Сучасне лікування геморою має на увазі комплексний підхід та успішно поєднує медикаментозну терапію та інші терапевтичні методи.


  • Отже, існують наступні методи лікування геморою:
  • Медикаментозне лікування.
  • Склерозування — ін'єкційне введення в гемороїдальні вузли спеціальних склерозуючих препаратів, які провокують обмежене запалення та подальше рубцювання тканини вузла, внаслідок чого здавлюються розширені, змінені судини.
  • Лігування  — перев'язування прямокишкових артерій, або накладання кілець на гемороїдальні вузли, внаслідок чого припиняється їх кровопостачання та вони відторгаються.
  • Кріодеструкція.
  • Інфрачервона коагуляція.
  • Хірургічне лікування. Сучасне лікування геморою проводиться за допомогою лазера, однак, часто вдаються і до традиційної хірургічної операції.

Далі в статті розповімо, які ефективні методи лікування геморою існують на сьогоднішні, як проходить операція та сучасне лікування лазером, ефективність медикаментозного лікування.


Лікування геморою за допомогою операції


Вважається, що найефективніше сучасне лікування геморою — операція. Це радикальний метод, який полягає в безпосередньому видаленні гемороїдальних вузлів. Операційне лікування геморою може проводиться декількома методами, а саме:


  • Лікування геморою: операціяОперація Лонго — проводиться за допомогою циркулярного эндостеплера, який одночасно з видаленням вузла зшиває слизову. Ця операція показана при 1,2 стадії геморою, при хронічному його перебігу.
  • Трансанальна геморроидальная дезартеризация — полягає в прошиванні гемороїдальних артерій.
  • Класичне операційне лікування геморою — передбачає видалення гемороїдальних вузлів, ушивання судинних пучків та відновлення цілісності слизової прямої кишки. Може проводитися на будь-якій стадії захворювання.

Хірургічне лікування геморою (операція) проводиться під загальною, або епідуральної анестезією та триває близько години. Пацієнт залишається непрацездатним протягом приблизно 2 тижнів після операції, обов'язковим є дотримання рекомендацій лікаря.


Лікування геморою лазером


Лікування геморою лазером можна віднести до альтернативних хірургічних методів. Це досить новий, але при цьому високоефективний метод лікування, який полягає у згоранні гемороїдальних вузлів.


Лікування геморою лазером

  • Лікування геморою лазером має безліч переваг, а саме:
  • Безболісність.
  • Безкровність, так як в ході операції лазером пропалюються кровоносні судини.
  • Дуже швидкий реабілітаційний період.
  • Висока ефективність.
  • Малоінвазивність.
  • Низький ризик розвитку рецидивів.

Сучасне лікування геморою лазером може застосовуватися на будь-якій стадії захворювання.


Наскільки ефективне медикаментозне лікування геморою


Медикаментозне лікування геморою також широко застосовується. Як самостійний метод лікування воно доцільно лише на початкових стадіях захворювання та при хронічній формі. В іншому випадку, медикаментозне лікування геморою застосовується в комплексі з операційним, або будь-яким іншим малоінвазивним методом лікування.


Лікування геморою медикаментами може бути загальним та місцевим. Зазвичай застосовуються протизапальні, знеболюючі препарати, препарати на основі гепарину та ін.

схожі статті