Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Видалення каменів в нирках і сечовивідних шляхах
09 лютого 2018

Видалення каменів в нирках і сечовивідних шляхах

Одна з найпоширеніших на сьогодні хвороб — сечокам'яна хвороба.
Видалення каменів в нирках і сечовивідних шляхах

Видалення каменів у нирках, клініка Consilium Medical Одна з найпоширеніших на сьогодні хвороб — сечокам'яна хвороба. Її розвиток можуть спровокувати різні чинники — як внутрішні (неправильний обмін речовин в організмі), так і зовнішні (неправильне харчування).


Про наявність захворювання сигналізує біль. Спочатку вона може бути терпимою, і людина не надає їй особливого значення. Але з часом біль посилюється та може перерости в ниркову кольку.


Основний варіант діагностики — ультразвукове дослідження нирок і сечовивідних шляхів. Саме ці органи — місця утворення каменів.


Сечокам'яна хвороба, котру не лікують, загрожує серйозними наслідками — від проблем із сечовипусканням (нерегулярність, хворобливість, підвищена частота позивів) до повної відсутності (анурії) або навіть розвитку гострої ниркової недостатності.


Способи лікування сечокам'яної хвороби


Серед способів лікування сечокам'яної хвороби:


Консервативний (за допомогою лікарських засобів). Оперативний (хірургічний).


Перший спосіб має низьку ефективність, особливо якщо камені вже є. Тому в більшості випадків вдаються до хірургічного лікування:


  • Піелолітотомія або уретеролітотомія. Досить травматичне втручання, яке супроводжується тривалим перебуванням в стаціонарі (7-10 днів) та тривалою непрацездатністю (30 днів). Для виконання операції роблять розріз на передній черевній стінці або в області попереку (в залежності від місця знаходження каменів).
  • Лапароскопічна літотомія. Має перевагу перед першим способом — спеціальний апарат лапароскоп для проведення операції вводиться через маленькі розрізи на передній черевній стінці. Даний метод супроводжується меншою крововтратою через мінімальну травматизацію тканин, характеризується нетривалим перебуванням в стаціонарі (в середньому 2-3 дні) та низькою тривалістю непрацездатності (7 днів).

Операції по видаленню каменів у нирках, медичний центр Consilium Medical Також в медичному центрі «Consilium Medical» використовується нова, сучасна методика дроблення каменів при сечокам'яній хворобі — контактна лазерна літотрипсія.


Лазерна літотрипсія — безпечна, безболісна та максимально щадна методика для вирішення проблеми сечокам'яної хвороби. Вона полягає в дробленні каменів в нирках, сечоводі та сечовому міхурі без оперативного втручання. У медичній клініці «Consilium Medical» лазерну літотрипсію виконують за допомогою високоточного ендоскопа та лазера.


Перевага лазерної літотрипсії в тому, що всі медичні інструменти вводяться в організм через фізіологічні отвори. А це означає відсутність необхідності у виконанні розрізів (відповідно, немає ризику крововтрати), більш короткий період відновлення (перебування в стаціонарі — 1 день, тривалість непрацездатності — 3-4 дні), менше психологічне навантаження.


Сенс лазерної літотрипсії полягає в тому, що ендоскоп з лазером вводять через сечовий канал, після чого лазер розщеплює камені на дрібні частини, які збираються в так званий «спеціальний кошик» і потім витягуються разом з інструментом.


Чому лікування сечокам'яної хвороби варто довірити фахівцям медичної клініки «Consilium Medical»?


  • Необхідність всього в одній процедурі.
  • Мінімальна травматизація і відсутність крововтрати.
  • Безболісність.
  • Короткий відновний період.