Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Гіперліпедемія

Гіперліпідемія

Дисліпідемія не має характерних клінічних ознак.
Гіперліпедемія

Гіперліпідемія: діагностика порушення


Дисліпідемія не має характерних клінічних ознак. Виявити її можна тільки при виконанні лабораторного дослідження, яке ви можете провести в нашому медичному центрі. Небезпека стану в тому, що воно різко збільшує ймовірність формування серцево-судинних патологій. Якщо присутній гіперліпідемія, діагностика стану полягає в наступному:


  • біохімічне дослідження крові;
  • визначення антитіл до ЛПНЩ;
  • виявлення ліпопротеїнів низької щільності, які зазнали окисленню;
  • визначення концентрації ліпопротеїнів високої і низької щільності (ЛПВЩ і ЛПНЩ).

Діагностика гіперліпідемії не займає багато часу. При виявленні такого стану слід відразу ж записатися на консультацію до фахівця. Лікар проведе огляд і визначиться з подальшою тактикою лікування дисліпідемії.



Гіперліпідемія: лікування


Терапевтична тактика підбирається індивідуально з урахуванням концентрації жирів і віку пацієнта, а також наявності супутніх патологій внутрішніх органів. Якщо у пацієнта виявлена гіперліпідемія, лікування має на увазі прийом таких ліків:


  • фібрати;
  • статини - блокують транспорт шкідливого холестерину в печінку;
  • препарати, що зв'язують жовчні кислоти;
  • вітамін В5.

Дисліпідемія також вимагає дотримання дієти і регулярних фізичних навантажень. Пацієнтам з таким діагнозом слід обмежити вживання жирних страв, відмовитися від смаженої та копченої їжі. Також рекомендується виключити шкідливі звички, особливо куріння.


Якщо у пацієнта визначається гіперліпідемія, терапія в нашій клініці підбирається індивідуально. Використання сучасного діагностичного обладнання дозволяє виявляти концентрацію жирів з високою точністю, що вкрай важливо для успішного лікування.


З віком ризик підвищення концентрації холестерину в крові помітно збільшується, чим і обумовлено широке поширення серцево-судинних патологій. Саме тому важливо приділяти належну увагу організації власного харчування, дотримуватися здорового способу життя та забезпечити собі повноцінну фізичну активність.


Щоб провести діагностичні процедури і подальше лікування в нашій клініці, дізнавайтеся подробиці по телефону.