Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Імплантація порт-систем для внутрішньовенних інфузій
26 липня 2018

Імплантація порт-систем для внутрішньовенних інфузій

Порт-система для введення препаратів при тривалому лікуванні — частина прийнятого в світі «золотого стандарту» терапії онкологічних захворювань. Система для внутрішньовенних інфузій імплантується на початковій стадії хіміотерапії для запобігання периферичних флебітів, а також пацієнтам, у яких тонкі периферичні вени.
Імплантація порт-систем для внутрішньовенних інфузій

Система для інфузій робить набагато простішою, у порівнянні з введенням катетера, процедуру забору венозної крові для проведення аналізів, полегшує парентеральне харчування, підвищує ефективність переливань крові та її компонентів. Установка системи для інфузій, що проводиться в клініці «Консиліум Медікал», дозволяє онкологічним хворим значно підвищити якість життя. Такі порти практично непомітні після імплантації. Якщо людина має астенічну статуру, застосовуються особливі порт-системи для кахексічних пацієнтів.


Що таке порт-система для хіміотерапії


Що таке порт-система для хіміотерапії? Це невеликий резервуар з титану або полісульфону, розміри якого не перевищують 4,5 сантиметрів в діаметрі і 1 сантиметра товщиною. Лікарські препарати подаються в вену (рідше в артерію) через силіконову мембрану і катетер, який вводиться в посудину. У тому випадку, коли лікування передбачає дві паралельні інфузії, використовується двокамерна порт-система для хіміотерапії.


  • У практиці клініки «Консиліум Медікал» застосовують такі основні види порт-систем:
  • Малі — їх вага 4-5 грамів при діаметрі 2-2,5 см.
  • Стандартні — їх вага 7-9 грамів при діаметрі 3-3,5 см.
  • Педиатричні — їх вага 3 грами при діаметрі 1,5-2 см.

Препарати водяться голками Губера, які при пунктируванні мембрани не ушкоджують її. Після закінчення інфузії ставиться «гепаринова пробка».


Переваги венозного порту для ведення хіміотерапії


Які переваги має порт для введення хіміотерапії?


  • Значно зменшується ризик потрапляння в організм інфекції.
  • Венозний порт для хіміотерапії практично непомітний, що важливо не тільки з точки зору естетики, але для нормального психологічного стану пацієнта.
  • Позбавляє онкохворого від множинних болючих ін'єкцій.
  • Не травмуються вени при багаторазовому введенні хіміопрепаратів. При цьому значно зменшуються хворобливі відчуття.
  • Скорочується реабілітаційний період.
  • Знижується ймовірність флебітів, до яких часто призводять множинні внутрішньовенні ін'єкції.
  • Робить регулярні взяття венозної крові, необхідні для контролю, безболісними.
  • Венозний порт для хіміотерапії може працювати до п'яти років, а при необхідності легко видаляється.
  • Імплантація порт-катетера не обмежує життя пацієнта.

Як проходить установка венозної порт-системи


Як встановлюють порт-катетер в клініці «Консиліум Медікал»? Венозна порт-система в установці досить зручна. Процедура проходить під місцевим знеболенням в рентген-операційній. Вже через 2-3 години можна починати вводити хіміотерапію.


Спочатку проводять попередню підготовку хворому, якому належить імплантування венозної порт-системи, установка займає приблизно півгодини. Якщо порт-система встановлена ​​правильно, то пацієнт не відчуває незручностей, не відчуває її. У тому випадку, коли у людини з'явилися хворобливі відчуття або відчуття печіння, потрібно звернутися до лікаря.


Бувають випадки, коли лікар призупиняє курс хіміотерапії. Порт-катетер при цьому не видаляється, а кожні 4-5 тижнів проводяться профілактичні промивання системи.

схожі статті
  • Що таке і як проводиться хіміотерапія
    13 червня 2018
    Що таке і як проводиться хіміотерапія

    Через високу поширеність злоякісних онкологічних захворювань, напевно, кожен в загальних рисах знає, що таке хіміотерапія. Однак, як проводиться хіміотерапія, коли вона показана, які види її існують — в ці деталі вникають не всі.

    докладніше