Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Лікування хвороби Крона

Лікування хвороби Крона

Хвороба Крона є патологію, що характеризується хронічним гранулематозним запаленням слизового і підслизового шарів шлунково-кишкового тракту.
Лікування хвороби Крона

Захворювання може вражати всі частини шлунково-кишкового тракту від ротової порожнини до прямої кишки, але найчастіше запальний процес спостерігається в клубовій кишці. Це хронічне захворювання, загострення якого протікають з характерними симптомами (тривала діарея, болі в області живота, зменшення ваги, лихоманка, втрата апетиту). Активна стадія хвороби може стати причиною появи ускладнень, таких як кровотечі, абсцеси в стінці шлунково-кишкового тракту, освіта Свищева ходів в черевну порожнину або в сусідні органи.


Лікування хвороби Крона в «Консиліум Медикал» проводиться відповідно до загальноприйнятих стандартів та протоколів лікування даного захворювання, направлено на зниження запального процесу, досягнення і підтримання тривалої ремісії, може включати як консервативні, так і хірургічні методи.


Консервативне лікування хвороби Крона представляє собою застосування лікарських препаратів різного спектру дії. Зазвичай призначається базисна терапія: протизапальні засоби, саліцилати і кортикостероїди, імуносупресори. В останні 10 років для лікування хвороби Крона використовують інноваційний клас препаратів - імунобіологічні засоби. Механізм дії цих лікарських засобів полягає в придушенні медіаторів системного вомпаленія, таких як фактор некрозу пухлини α. Дані препарати показали дуже високу ефективність при лікуванні хвороби Крона, а також при лікуванні ряду інших аутоімунних захворювань.


На базі нашої клініки діє дослідний центр, в якому проводяться клінічні дослідження, спрямовані на лікування хвороби Крона. В рамках цих програм пацієнти можуть отримати комплексне обстеження, а також терапію інноваційними препаратами, зокрема імунобіологічними, і що не маловажно — абсолютно безкоштовно.


Також можуть призначатися ліки, що допомагають усунути симптоми захворювання: знеболюючі, антидиарейні, кровоспинні засоби. Якщо хвороба Крона привела до розвитку абсцесу, використовуються антибіотики. Також частиною лікування можуть бути вітаміни, мікроелементи, ферменти, пробіотики.


Консервативне лікування хвороби Крона включає дієтотерапію. Призначається дієта №4 з різними варіаціями, які залежать від особливостей протікання захворювання.


Хірургічне лікування хвороби Крона показано, якщо медикаментозна терапія виявляється неефективною і на тлі даної патології розвиваються глибокі ураження стінок шлунково-кишкового тракту, абсцеси й кровотечі. У цьому випадку проводиться резекція пошкодженої ділянки кишечника.


Рецидивна хвороба Крона може призводити до звуження просвіту кишечника — формування стриктур. Усунути це ускладнення можна за допомогою структуропластики, яка представляє собою механічне розширення просвіту і відновлення прохідності без видалення частини шлунково-кишкового тракту.