Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Лікування дисплазії шийки матки
11 липня 2018

Лікування дисплазії шийки матки

Дисплазія шийки матки — це патологічний процес заміщення нормальних клітин поверхневого епітелію шийки матки атиповими. Даний стан відноситься до передракових. Тому дисплазія шийки матки, лікування якої було розпочато несвоєчасно, загрожує злоякісним переродженням.
Лікування дисплазії шийки матки

На сьогоднішній день існує широкий вибір методів лікування дисплазії шийки матки, суть яких полягає у впливі на атипові клітини різними руйнуючими факторами (холод, тепло, лазер, радіохвилі).


Вибір методу лікування залежить від ступеня дисплазії, від віку жінки, від того, чи є потреба в збереженні дітородної функції, від індивідуальних особливостей пацієнтки.


Зазвичай, перша ступінь дисплазії не потребує лікування, так як може регресувати самостійно (приблизно в 50-60% випадків). В цьому випадку рекомендовано динамічне спостереження.


Як проводиться лікування дисплазії шийки матки другого і третього ступеня розповімо далі в статті, а також ознайомимо з особливостями лазерного і радіохвильового лікування, відгуками пацієнтів і порадимо, де краще проводити лікування в Києві.


Методи лікування дисплазії шийки матки


Сучасні методи лікування дисплазії шийки матки дозволяють усунути патологічний процес навіть в запущеній стадії. Після більшості з них не залишається рубців і шрамів, а відновлювальний період протікає легко і без ускладнень, не порушується чутливість.


  • На сьогоднішній день в гінекології застосовуються такі методи лікування дисплазії шийки матки:
  • Лазерне лікування.
  • Радіохвильове лікування.
  • Кріодеструкція.
  • Електрокоагуляція.
  • Фотодинамічна терапія.
  • Традиційне хірургічне втручання (конізація).

Детальніше про деякі методи розповімо далі.


Радіохвильове лікування дисплазії шийки матки


Лікування дисплазії шийки матки радіохвилями — широко поширений метод, який застосовується при 2 і 3 ступеня дисплазії. Це порівняно новий метод лікування, який полягає у впливі на область дисплазії високочастотними радіохвилями. В результаті цього патологічні, атипові клітини нагріваються, вода з них випаровується і вони гинуть. Крім цього, радіохвильове лікування дисплазії шийки матки забезпечує ще один ефект — коагуляцію, внаслідок чого ризик розвитку кровотечі відсутній.


  • Лікування дисплазії шийки матки радіохвилями має безліч переваг, серед яких:
  • Здорові тканини практично не ушкоджуються.
  • Безболісність.
  • Відсутність кровотечі.
  • Процедура показана жінкам, які ще не народжували.
  • Швидке відновлення.
  • Низький ризик повторного виникнення патології.

Різні клініки Києва проводять діагностику дисплазії шийки матки, і її радіохвильове лікування із застосуванням апарату Сургитрон.


Лазерне лікування дисплазії шийки матки


Лазерне лікування дисплазії шийки матки — не менш популярний і ефективний метод. Він заснований на такому ж принципі, як і радіохвильовий. При дії лазера атипові клітини як би "випаровуються". Лікування дисплазії шийки матки лазером дозволяє вибирати необхідну глибину впливу, що дозволяє уникнути пошкодження здорових тканин і досягти максимально ефекту. Крім цього, лазерне лікування дисплазії шийки матки відрізняється низьким ризиком розвитку кровотеч через коагуляцію м'яких тканин.


Лікування дисплазії шийки матки лазером практично не має протипоказань, завдяки чому є вибором багатьох пацієнток.


Лікування дисплазії шийки матки, відгуки пацієнток


Яке найбільш ефективне при такому діагнозі, як дисплазія шийки матки лікування? Відгуки пацієнток про кожен з методів містить як плюси, так і мінуси. Найбільш популярні методи, враховуючи відгуки, — лазерне та радіохвильове лікування дисплазії шийки матки. Відгуки про них переважно позитивні.


  • Серед плюсів даних методик:
  • ефективність;
  • безболісність;
  • відсутність кровотеч;
  • швидке відновлення;
  • низький ризик виникнення рецидивів.

До мінусів пацієнтки відносять чималу вартість процедури і доступність послуги лише в деяких клініках Києва.


Більш дешевими є кріодеструкція, електрокоагуляція, традиційне хірургічне лікування дисплазії шийки матки. Відгуки, однак, попереджають про високий ризик розвитку ускладнень і можливості рецидиву.


Де пройти лікування дисплазії шийки матки в Києві


Послугу лікування дисплазії шийки матки в Києві пропонує величезна кількість клінік. Практично в кожній клініці можна пройти кріодеструкцію, електрокоагуляцію. Однак, лазерне і радіохвильове лікування дисплазії шийки матки в Києві є лише в деяких клініках, так як ці методи терапії вимагають спеціальної апаратури і високої кваліфікації лікаря.


Однією з таких клінік є клініка «Консиліум Медікал» в Києві. Тут при такій патології, як дисплазія шийки матки, лікування пройде максимально швидко, ефективно і безболісно, ​​з мінімальними ризиками для жінки! Крім цього, порадує і ціна.

схожі статті
  • Що таке дисплазія шийки матки
    25 червня 2018
    Що таке дисплазія шийки матки

    З кожним роком показники захворюваності і смертності від онкологічної патології серед жінок стрімко ростуть. Згідно зі статистикою, друге місце по частоті виникнення займає рак шийки матки.

    докладніше
  • Дисплазія шийки матки 3 ступеня
    18 липня 2018
    Дисплазія шийки матки 3 ступеня

    Дисплазія шийки матки — це патологічна зміна поверхневого епітелію, який вистилає шийку матки, коли здорові клітини заміщаються атиповими, аномальними.

    докладніше