Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Методи дроблення каменів у нирках
12 вересня 2018

Методи дроблення каменів у нирках

Сечокам'яна хвороба — захворювання, яке виникає переважно через порушення обміну речовин та зміни рН сечі та характеризується утворенням каменів (конкрементів) в нирках, сечоводах, або сечовому міхурі.
Методи дроблення каменів у нирках

Це найбільш поширене урологічне захворювання, яке однаково часто зустрічається як серед чоловіків, так і серед жінок.


На сьогодні існує багато різних методів усунення каменів. При невеликих розмірах конкрементів можуть бути ефективні консервативні методи лікування, але коли камінь більш масивний, не обійтися без літотрипсії (дроблення каменів у нирках). Методи дроблення підбираються з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта, розмірів каменю та характеру перебігу захворювання. В сучасних клініках Києва пацієнту доступні різні методи дроблення каменів у нирках. Залежно від доступу дроблення каменів в нирках може бути наступним:


  • Контактним, або трансуретральним — дроблення проводиться за допомогою ендоскопа, який через уретру вводиться безпосередньо в місце локалізації каменю.
  • Дистанційним — дроблення каменів проводиться без прямого контакту з ними.
  • Черезшкірним, або перкутанним — ендоскоп вводиться через прокол в поперековій області.

Залежно від енергії, за допомогою якої здійснюється літотрипсія, розрізняють лазерну, пневматичну, ультразвукову, ударно-хвильову літотрипсію.


Далі в статті розповімо докладніше про те, які методи дроблення каменів у нирках застосовуються, окремо розглянемо лазерну літотрипсію, її особливості, а також ознайомимося з відгуками фахівців та цінами на дану процедуру в клініці Консиліум Медікал в Києві.


Як і чим дробити камені в нирках?


Перед тим, як дробити камені в нирках, слід провести комплексне обстеження, уточнити локалізацію каменів, зважити показання та вибрати найбільш підходящий метод літотрипсії. Як було сказано вище, існує кілька методів літотрипсії. Так чим дроблять камені в нирках при кожному з методів?


При дистанційній літотрипсії дроблення каменів проводиться без прямого контакту за допомогою ультразвукових, або ударних хвиль спрямованої дії. Останні руйнують кристалічну решітку каменю, внаслідок чого він розпадається на більш дрібні частини. Процедура проводиться за допомогою спеціального апарату — літотриптера, забезпеченого необхідним інструментарієм.


Дроблення каменів у нирках: ультразвуковий методЯк дроблять камені в нирках при контактній та перкутанній літотрипсії? При цих методах дроблення застосовується спеціальний ендоскопічний апарат. Він вводиться в місце локалізації каменю через уретру, або прокол в поперековій області та безпосередньо впливає на конкременти. Ендоскоп являє собою зонд і часто є частиною літотриптера. Контактний літотриптер залежно від механізму дії може бути:


  • Пневматичним — дроблення каменів проводиться за допомогою потужного удару повітря.
  • Ультразвуковим.
  • Лазерним

Перед тим, як дробити камені в нирках, рекомендується ознайомитися з відгуками фахівців. Як показує досвід, найбільш ефективним і безпечним є лазерний метод дроблення каменів.


Лазерне дроблення каменів у нирках, відгуки фахівців


Лазерне дроблення каменів в нирках — це малоінвазивне, контактне дроблення, яке виконується за допомогою ендоскопічного інструменту. У сучасній урології в лікуванні сечокам'яної хвороби найбільш застосовується саме лазерне дроблення каменів в нирках. Відгуки фахівців і пацієнтів про даний метод переважно позитивні.

Лазерне дроблення каменів у нирках
  • Отже, при такому методі, як лазерне дроблення каменів в нирках, відгуки дозволяють виділити наступні плюси:
  • Безпека — довколишні тканини не травмуються.
  • Безболісність.
  • Ефективність навіть при значних розмірах і при різній щільності каменю.
  • Можливість проведення при будь-якій локалізації каменю.
  • Швидкий та легкий період реабілітації, що за відгуками пацієнтів найбільш важливо.
  • Невелика кількість протипоказань до процедури лазерне дроблення каменів у нирках.


Відгуки до мінусів даного методу відносять лише високу ціну та дещо меншу ефективність при пухких каменях.


Де можна зробити лазерне дроблення каменів у нирках в Києві


Де проводиться лазерне дроблення каменів в нирках? Київ пропонує величезний вибір сучасних медичних клінік, які надають дану послугу. Всі вони відрізняються не тільки цінами, але і якістю послуг, кваліфікацією фахівців, якістю апаратури.


Перш, ніж записуватися на лазерне дроблення каменів у нирках в Києві, слід ознайомитися з відгуками пацієнтів, цінами на процедури. Враховуючи відгуки, особливою популярністю в Києві користується клініка Консиліум Медікал. Тут пацієнту доступний широкий асортимент медичних послуг, в тому числі і лазерне дроблення каменів у нирках. Київ славиться висококваліфікованими фахівцями та сучасними методиками, не виняток і Консиліум Медікал.


Лікування в Києві в Consiliun Medikal допоможе забути про сечокам'яну хворобу швидко і ефективно!


Лазерне дроблення каменів у нирках: ціна в клініці Консиліум Медікал


Дроблення каменів у нирках в КиєвіНа процедуру лазерне дроблення каменів в нирках вартість в Києві різна. Ціна залежить від багатьох факторів — від локалізації, розміру каменів, їх щільності, загального стану пацієнта, складності втручання, кваліфікації фахівця, необхідності залучення інших спеціалістів, але також і від авторитету клініки. Незважаючи на те, що Консиліум Медікал є досить відомою клінікою в Києві, на лазерне дроблення каменів в нирках ціна тут цілком прийнятна та починається від 6000 грн.


У Консиліум Медікал на процедуру лазерне дроблення каменів в нирках ціна відрізняється в залежності від локалізації каменю і ступеня складності. Отже, при локалізації конкременту в сечовому міхурі вартість літотрипсії становитиме 6000 грн. при локалізації в сечоводі — від 8 до 12 000 грн. Якщо проводиться безпосередньо дроблення каменів в нирках, ціна процедури приблизно 11 000 грн (ціни 2018 року).



схожі статті