Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Неспецифічний виразковий коліт

Неспецифічний виразковий коліт

Патології ШКТ досить поширені серед сучасного населення. Однією з них є неспецифічний виразковий коліт.
Неспецифічний виразковий коліт

Це хронічна патологія, що супроводжується запальними змінами в слизовій оболонці прямої кишки. Достовірні причини недуги не встановлені. Діагностика неспецифічного виразкового коліту має на увазі лабораторні та інструментальні методи, а лікування патології в основному консервативне.


У нашій клініці використовуються сучасні методи терапії, що дозволяють досягти тривалої ремісії у 80% хворих.


Вказувати на неспецифічний виразковий коліт можуть такі симптоми:


  • розлиті болі в животі
  • запори, що змінюються проносами
  • гіпертермія
  • присутність домішок крові і слизу в калових масах.

Також недуга супроводжується зниженням апетиту, значним схудненням, помилковими позивами до дефекації.


Неспецифічний виразковий коліт здатний загострюватися на тлі стресів, інших патологій і поширюватися на всі відділи товстого кишечника. Причому цей процес відбувається швидко — протягом 1-2 днів і погано піддається терапії. Якщо у хворого присутній неспецифічний виразковий коліт, клініка може бути розмитою або вираженою в залежності від перебігу патології.


Неспецифічний виразковий коліт: діагностика хвороби


При підозрі на розвиток такої аномалії пацієнт проходить комплексне обстеження. Лабораторна діагностика неспецифічного виразкового коліту полягає в наступному:


  • загальний і біохімічний аналіз крові;
  • дослідження калу;
  • імунологічний аналіз.

Також лікар збирає анамнез, проводить пальпацію живота, для підтвердження діагнозу призначається колоноскопія.


Якщо у вас є підозра на неспецифічний виразковий коліт, діагностика в нашому центрі виконується на сучасному обладнанні. Наші фахівці здатні виявити навіть найменші патологічні зміни в кишечнику і розробити ефективну терапію.


Неспецифічний виразковий коліт: лікування захворювання


Дана патологія небезпечна насамперед через можливих ускладнень, які розвиваються при відсутності терапії, - формування гнійних абсцесів, кровотечі, раковий процес, прорив кишечника. Тому, якщо у хворого присутній неспецифічний виразковий коліт, лікування повинно починатися негайно.


Неускладнені форми захворювання піддаються консервативної терапії, яка включає прийом препаратів, дотримання дієти. Медикаментозне лікування неспецифічного виразкового коліту має на увазі призначення:


  • антибактеріальних препаратів;
  • стероїдних гормональних засобів;
  • вітамінів;
  • імунодепресантів;
  • нестероїдних протизапальних медикаментів;
  • протидіарейних препаратів.

За необхідності призначаються знеболюючі, засоби для усунення проявів анемії, яка часто присутня на тлі запалення слизових кишечника. Додатково рекомендовано дотримання дієти - вживання варених або печених страв, білкової їжі. Заборона стосується жирних і кисломолочних продуктів, смажених і гострих страв.


Хірургічне лікування неспецифічного виразкового коліту показано при неефективності консервативних методів, а також в разі розвитку ускладнень.


У клініці «Consilium Medical» можна пройти діагностику та лікування патології. Досвідчені лікарі проведуть обстеження і призначать ефективну терапевтичну схему, яка дозволить досягти стійкої ремісії і поліпшити якість життя пацієнта.