Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Черезстравохідне УЗД серця
18 липня 2018

Черезстравохідне УЗД серця

Черезстравохідне УЗД серця — сучасний метод діагностики можливих патологій. Також він носить назву черезстравохідна ехокардіографія (ЕхоКГ).
Черезстравохідне УЗД серця
  • У клініці «Консиліум Медікал» ця методика широко застосовується завдяки перевагам:
  • Коли проводиться черезстравохідне УЗД серця, датчик проникає в стравохід, тому сигнал долає додаткових перешкод. Відповідно, результати точніші. Всі структури видно більш чітко, а це дозволяє уникнути помилок при оцінці стану органу.
  • Черезстравохідне УЗД серця дозволяє значно легше діагностувати пацієнтів з вродженими патологіями і з патологіями клапанів після протезування.
  • Черезстравохідне УЗД серця забезпечує більш просте і надійне виявлення тромбів і пухлин в серці.
  • Дозволяє без ускладнень лікувати невідкладні кардіологічні стани.

Що таке черезстравохідна ехокардіографія


Що таке черезстравохідна ехокардіографія? Черезстравохідна ехокардіографія — це дослідження серця ультразвуком через стравохід на відміну від трансторакальной ехокардіографії, коли датчик не проникає всередину організму.


Даний метод дозволяє долати труднощі проходження ультразвукового сигналу через грудну клітку, особливо, якщо у пацієнта ожиріння, або деякі особливості організму (наприклад, близько розташовані ребра) не дозволяють домогтися чіткого зображення структур серця. У деяких випадках черезстравохідна ехокардіографія — єдино можливий спосіб виявити деякі порушення в роботі серця, наприклад, тромби в вушках передсердь.


Коли призначають черезстравохідну ЕхоКГ


  • Коли лікар рекомендує черезстравохідну ЕхоКГ? Дослідження черезстравохідна ЕхоКГ потрібна в таких випадках:
  • Потрібно уточнити дані, отримані при проведенні звичайної ЕхоКГ, так як зображення може бути недостатньо чітким для постановки діагнозу.
  • Кардіолог підозрює придбаний або вроджений порок серця, ендокардит, новоутворення і тромби в серці, патології аорти. У цих випадках черезстравохідна ЕхоКГ показує реальну картину протікання хвороби.
  • Черезстравохідна ЕхоКГ дозволяє точно визначити, чи є порушення в роботі імплантованого протеза серцевого клапана.
  • Потрібно визначити джерело емболії при ішемії і інсульті.
  • При миготливої ​​аритмії потрібно виявити тромби в передсердях для відновлення синусового ритму.

Як проводиться ехокардіографія черезстравохідна


Як кардіолог клініки «Консиліум Медікал» проводить ехокардіографію черезстравохідну? Дослідження проводиться на новій апаратурі, що дозволяє зробити процедуру максимально комфортною для пацієнта. Перед процедурою потрібно не менше, ніж за 6 годин утримуватися від прийому їжі і 2 години не пити воду.


Під час черезстравохідної ехокардіографії пацієнт лежить на кушетці. У вену вводиться катетер, що дозволяє вводити потрібні препарати в тому випадку, коли виникає необхідність коригувати тиск або пульс. Потім підключається монітор, на якому відображається робота дихальної системи і системи кровообігу. Потім через порожнину рота вводиться ендоскоп з розташованому на кінці ультразвуковим датчиком, що передає на монітор сигнал. Для запобігання дискомфорту застосовується місцевий анестетик.


Важливо!

Якщо застосовувалася загальна анестезія, не можна сідати за кермо автомобіля або працювати з небезпечною або високоточної технікою мінімум 12 годин.


Після дослідження потрібно ще 2 години утримуватися від їжі і пиття, щоб закінчилася дія знеболюючих препаратів і відновилися рефлекси глотки.

схожі статті
  • Де зробити УЗД серця?
    17 травня 2018
    Де зробити УЗД серця?

    Ехокардіографія (ЕХО) або УЗД серця — широко затребувана послуга. Це максимально безпечне і високо інформативне дослідження, яке дозволяє оцінити функцію серця і діагностувати його патологію.

    докладніше
  • Що таке доплерографія (УЗДГ) судин голови та шиї
    08 червня 2018
    Що таке доплерографія (УЗДГ) судин голови та шиї

    Доплерографія (доплер, УЗДГ) судин голови та шиї — це ультразвуковий метод дослідження, який дозволяє оцінити стан судин, їх діаметр, показники кровотоку. Завдяки цьому методу можна діагностувати різні серцево-судинні захворювання, а також запобігти їх розвитку.

    докладніше