Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Як виглядає кропив'янка у дітей? Кропив'янка при вагітності: що потрібно знати?
03 березня 2021

Кропив'янка у дітей і при вагітності

Симптоми кропив'янки завдають багато проблем. Сильний свербіж заважає нормальному життю та роботі, а пухирі мають неприємний вигляд та змушують маскувати уражену ділянку. Захворювання викликає особливу тривогу у вагітних жінок та батьків маленьких дітей, оскільки вони не знають, як патологія відіб'ється на здоров'ї їх малюка. У нашій статті ми докладніше розповімо про протікання хвороби у людей зі слабким імунітетом, що робити за появи ознак недуги, а також відповімо на найбільш поширені питання.
Як виглядає кропив'янка у дітей? Кропив'янка при вагітності: що потрібно знати?

Як виглядає кропив'янка


Нижче Ви можете подивитися фотографії кропив'янки, щоб знати зовнішні ознаки захворювання. За появи цих або інших проявів на шкірі, звертайтеся за допомогою до лікаря-дерматолога.

Чи заразна кропив'янка

Щоб відповісти на це питання, потрібно з'ясувати причинний фактор патології. Кропив'янка не заразна, хоча викликати її можуть різні інфекційні агенти. При перших ознаках хвороби звертайтеся до лікаря-дерматолога, який допоможе з'ясувати справжню причину вашої недуги.


Кропив'янка у дітей


Кропив'янка у дітей фото.jpg

Захворювання у дітей в основному має гострі прояви. У більшості випадків педіатри діагностують алергічну кропив'янку у немовлят. Основними симптомами захворювання у маленьких пацієнтів є:

  • Сильно виражений свербіж;
  • Уртикарний висип (пухирі) нагадує комарині укуси та опіки кропивою;
  • Гіперемія;
  • Підвищення температури тіла;
  • За тяжкого перебігу спостерігається ускладнене дихання та ковтання, напади нудоти, блювотні позиви, діарея.

Часто у нас запитують, через скільки днів проходить кропив'янка у дитини. Оскільки основним причинним фактором у дітей є вплив алергену, симптоми безслідно зникають протягом 1-2 днів після припинення контакту з подразником.


Кропив'янка при вагітності


Прояви кропив'янки досить поширені серед вагітних жінок. Це пов'язано з гормональними змінами. У деяких випадках висипання, що утворилися до вагітності, можуть безслідно зникнути при народженні дитини.


Незалежно від симптоматики та складності протікання, кропив'янка у вагітних не позначається на стані плода. Захворювання також не передається з молоком матері, але за появи ознак хвороби краще проконсультуватися з лікарем, щоб виявити та виключити алерген.


Для отримання детальної інформації про лікування кропив'янки, записуйтеся до лікаря-дерматолога клініки «Консиліум Медікал» за телефоном або скористайтеся онлайн-консультацією.