Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Літній пілінг: поради від лікаря-косметолога
26 червня 2020

Літній пілінг: поради від лікаря-косметолога

Часто у нас запитують, чи можна робити пілінг влітку та які кислоти підходять для його проведення. Питання актуальне, адже агресивне відлущування ороговілих клітин робить шкіру вразливою до ультрафіолету. Тому косметологи в один голос кажуть: пілінг проводити можна, але лише за допомогою засобів, які не руйнують захисний бар'єр епідермісу.
Літній пілінг: поради від лікаря-косметолога

Навіщо потрібен пілінг влітку


Під час розбору цього питання виникає дилема: пілінг має жорсткі обмеження у виборі компонентів, але й без нього теж не можна. Процедура показана для всіх типів шкіри:


  • Жирна шкіра. Сонячні промені стимулюють роботу сальних залоз. Підвищена сальність сприяє виробленню вітаміну D, що призводить до активності андрогенів, тобто розвитку себореї. За відсутності належного догляду, власники жирної шкіри схильні не лише до себореї, а й хвороби акне.
  • 2. Суха в'яла шкіра. Під дією вільних радикалів сповільнюються обмінні процеси, а ультрафіолет викликає фотостаріння епідермісу, гальмує синтез еластину та колагену. 3. Шкіра, схильна до гіперпігментації. Такий епідерміс особливо вразливий до сонячних променів навесні та влітку. Без косметичних процедур шкіра може набути неприродного кольору.

Види літніх пілінгів


Пілінги, які можна робити влітку, визначаються характером проблеми. Розповімо докладніше про поширені захворювання та склад лікувальних коктейлів.


Себореї та акне


Для процедури використовується комбінація мигдальної кислоти з фруктовими кислотами яблучної, піровиноградної та молочної. Процедура має наступну дію:


  • Видалення міліумів та комедонів;
  • Нормалізація роботи сальних залоз;
  • Придушення та профілактика запальних процесів;
  • Попередження рецидиву.

Старіння шкіри

Для пілінгу обличчя влітку використовують фітинову кислоту. Вона зволожує, освітлює, стимулює синтез еластину та колагену, а також має антиоксиданту дію.


В результаті епідерміс стає більш еластичним, а зморшки розгладжуються.


Гіперпігментація


Для освітлення шкіри використовуються суміші мигдальної та фруктової кислот. Вони комбінуються з коєвою, транексамовою та азелаїновою кислотами. Ці речовини націлені на відбілювання, блокування меланогенеза та антиоксидантну дію.


Ензимний пілінг


Ензимний пілінг проводиться замість кислотного. Ферменти розчиняють змертвілі лусочки рогового шару, не шкодять епідермісу та не підвищують його вразливість до ультрафіолету. Результатом процедури є:

  • Очищення від шкірного сала;
  • Видалення білкових забруднень;
  • Боротьба з ороговілими клітинами шкіри.

У разі правильного підбору складу, пілінг буде безпечний для здоров'я. Завдяки невеликій концентрації кислот (5-15%), коктейлі чистять шкіру та не порушують захисних функцій.


Важливо знати: всі перераховані пілінги влітку можна проводити за підвищеної чутливості, куперозу та еритрозу. Курс проходить у 2 етапи.


Правила домашнього догляду після пілінгу


Після закінчення процедури косметолог-естетист призначить домашній догляд для підтримки результату та захисту шкіри від ультрафіолетових променів. Пацієнт зобов'язаний використовувати:

Домашний уход после пилинга летом.jpg

  • Сонцезахисний крем, який має SPF не менш ніж 35 — використовується під макіяж як альтернатива денному крему;
  • Зволожувальні маски ліпосомовані — двічі на тиждень;
  • Мезококтейлі та сироватки, спрямовані на антиоксидантну дію (містять гіалуронову кислоту, вітамін C, кензім Q10, ресвератрол).

Сироватки сумісні з будь-яким кремом та підвищують ефективність домашніх масок в 10 разів.


Для отримання консультації та проходження процедури звертайтеся до клініки косметології «Консиліум Медікал». Наш лікар-косметолог, Лукасевич Маріанна Василівна, проведе огляд, дізнається протипоказання та підбере пілінги, які можна робити влітку та будуть корисними для шкіри. Для лікування епідермісу ми використовуємо препарати від провідних виробників та застосовуємо сучасні техніки. Вже після першого сеансу всесезонного пілінгу обличчя набуде свіжості, покращеного кольору та рівнішого тону.