Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Рак молочної залози: як визначити та не пропустити
22 жовтня 2018

Рак молочної залози: як визначити та не пропустити

Багато пацієнток цікавляться: як визначити рак молочної залози на початкових стадіях?
Рак молочної залози: як визначити та не пропустити

Рання діагностика дійсно важлива, адже вона є запорукою повного одужання. Виявити рак молочної залози можна за характерними симптомами — болі в грудях, присутності виділень, деформації органу. Ці та багато інших ознак вказують на рак молочної залози. Як визначити захворювання в умовах клініки? Діагностика включає повне обстеження — УЗД, мамографія, дуктографія, біопсія. У кожному випадку фахівець індивідуально вкаже, як визначити рак молочної залози, щоб встановити точний діагноз та призначити ефективне лікування.


Які симптоми раку молочної залози на ранній стадії


Небезпека захворювання полягає в тому, що симптоми раку молочної залози на ранній стадії є розмитими. Їх легко можна списати на наближення менструації або інші захворювання грудей.


Які симптоми раку молочної залози характерні для початкової стадії хвороби? Звернутися за консультацією до фахівця слід при появі таких патологічних ознак:


  • дискомфорт або незначний біль в ураженому органі;
  • поява невеликої кількості прозорих виділень з сосків;
  • при пальпації вдається виявити вузлик, ущільнення тканин.


Іноді симптоми раку молочної залози на ранній стадії можуть проявлятися підвищенням температури тіла, хворобливими відчуттями в пахвових западинах, гіперемією шкіри в області розташування новоутворення.


Визначити конкретно, які симптоми при раку молочної залози присутні на початковому етапі складно. Обумовлено це індивідуальними особливостями кожної пацієнтки, а також типом пухлини. Щоб не упустити розвиток захворювання та виявити його вчасно — не варто нехтувати профілактичними оглядами у гінеколога та мамолога.


Симптоми, характерні для пізніх стадій раку молочної залози


Якщо на початковому етапі запідозрити розвиток патології вдається не завжди, то в міру прогресування онкопроцесу симптоми раку молочної залози набувають виражений характер. У жінки можуть спостерігатися такі ознаки:


  • зміна ураженого органу в розмірах;
  • наявність новоутворення, що прощупується;
  • біль у грудях;
  • деформація соска, присутність виділень — слизових, з кров'ю, гноєм;
  • асиметрія молочних залоз;
  • виразка соска;
  • зміна шкіри над пухлиною, поява ефекту «лимонної кірки».


Прояви захворювання залежать від стадії раку молочної залози. Симптоми онкопроцессу 3-4 ступеня занедбаності можуть виникати також з боку інших внутрішніх органів, якщо є поширення метастазів.


Кожній жінці слід пам'ятати про необхідність регулярного обстеження у лікаря. Тільки рання діагностика пухлини дозволяє досягти повного одужання і збереження життя.


До кого звернутися при перших симптомах раку молочної залози


Рак молочної залози — одне з небагатьох злоякісних захворювань, які пацієнтки можуть запідозрити самостійно. Згідно зі статистикою, 70% випадків підтвердження діагнозу відбувалося саме після того, як жінка виявляла в грудях ущільнення або новоутворення та зверталася за медичною допомогою.


Якщо є початковий рак молочної залози, симптоми можуть бути й зовсім відсутні. В цьому випадку важливе місце відводиться профілактичним оглядам. Щорічне відвідування гінеколога та мамолога дозволяє своєчасно діагностувати пухлину грудей та запобігти її прогресуванню.


Якщо ви підозрюєте у себе рак молочної залози, симптоми будь-якого характеру не варто залишати без уваги. В такому випадку слід негайно звернутися за допомогою до мамолога. Спеціаліст проведе обстеження та точно встановить діагноз.


Як виявити рак молочної залози, необхідні обстеження


Багато пацієнток ставлять питання: як виявити рак молочної залози на ранній стадії? Діагностика патології має на увазі комплексне обстеження:


  • об'єктивний огляд ураженого органу;
  • пальпація;
  • УЗД молочної залози;
  • мамографія;
  • біопсія;
  • КТ;
  • дослідження сторожового лімфовузла.

Як виявити рак молочної залози в кожному клінічному випадку лікар визначає індивідуально. Обов'язково враховується присутня симптоматика, генетичний анамнез, вік пацієнтки.


Пройти комплексну діагностику та лікування захворювань грудей ви можете в клініці CONSILIUM MEDICAL в Києві. Ми використовуємо сучасне обладнання, що гарантує точне виявлення патології навіть на ранніх етапах.


Якщо ви не знаєте, як можна виявити рак молочної залози, записуйтеся на консультацію до мамолога. Спеціаліст ознайомить вас з характерними ознаками хвороби, а також проведе профілактичний огляд. Запис проводитися за телефоном чи за допомогою онлайн-форми.

схожі статті
  • Хіміотерапія при раку молочної залози
    22 червня 2018
    Хіміотерапія при раку молочної залози

    Рак молочної або грудної залози — одне з найбільш поширених злоякісних онкологічних захворювань серед жінок.

    докладніше
  • Що таке пункція молочної залози
    06 листопада 2018
    Що таке пункція молочної залози

    Захворювання грудей все частіше діагностуються у жінок різного віку. При виявленні кістозних або пухлинних новоутворень пацієнткам призначається пункція молочної залози. Що це за дослідження, коли воно застосовується і як проводиться?

    докладніше