Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Токсини в крові. Що робити?
13 червня 2019

Токсини в крові. Що робити?

Останнім часом особливої популярності набула така тема, як токсини в крові і способи їх виведення з організму.
Токсини в крові. Що робити?

Очищення крові і лімфи часто проводиться в домашніх умовах і без явних на те підстав, що може привести до небажаних наслідків. Тому в даній статті спробуємо розібратися, що таке токсини в крові, чому вони накопичуються і якими симптомами себе проявляють, а також детальніше розповімо про сучасні методи очищення крові і переваги проведення даної послуги в клініці Консиліум Медікал в Києві.


Причини появи токсинів в крові та їх симптоми


Токсини — це токсичні, отруйні речовини, які можуть мати біологічне походження (виробляються бактеріями, вірусами, грибами, паразитами, пухлинними клітинами), або потрапляти в організм ззовні (хімічні агенти, нікотин, наркотичні речовини, алкоголь і ін.).


Крім цього, токсини виробляються і самим організмом в ході обміну речовин, але при нормальному функціонуванні всіх органів і систем вчасно виводяться з потом, сечею, не викликаючи ніякої симптоматики.


Неправильне харчування, шкідливі звички, малорухливий спосіб життя, стреси — основні причини уповільнення обміну речовин, що провокують токсини в крові. Симптоми при невеликих концентраціях токсинів можуть бути відсутніми, або не звертати на себе уваги пацієнта.


Але якщо зростає кількість токсинів в крові, симптоми стають більш вираженими і можуть включати наступне:


Головні болі
  • Хронічна втома
  • Проблеми зі шкірою, нігтями, волоссям
  • Розлади з боку шлунково-кишкового тракту (запори, нудота, неприємний запах з рота і ін.)
  • Симптоми з боку нервової системи (похолодання кінцівок, судоми, дратівливість)
  • Схуднення, або збільшення маси тіла
  • Артрити, остеохондроз
  • Головні болі, запаморочення, відчуття слабкості
  • Підвищення температури тіла, нежить, закладеність носа, погане самопочуття та ін.


Як виявити токсини в крові



Багатьох людей цікавить питання, як виявити токсини в крові і чи існують спеціальні аналізи на токсини. У крові токсини накопичуються в плазмі, але дуже швидко виводяться захисними системами, тому оцінити їх наявність за загальним, або біохімічним аналізом крові складно.


Найбільш інформативні аналізи на токсини — аналіз сечі, волосся, слини, калу. Саме в цих біологічних матеріалах накопичується основна кількість токсинів.



Як можна очистити кров від токсинів



ГемодіалізОзнайомившись з симптомами, виникає питання — як можна очистити кров від токсинів? На сьогоднішній день існує безліч різних методів, як очистити кров від токсинів (процедури детоксикації). Це і народні методи, і медикаментозні, і апаратні процедури.


Народна медицина пропонує безліч рецептів детоксикації з використанням, наприклад, цитрусових, цибулі, часнику, натуральних соків, свіжих овочів і фруктів, різних клізм, лазень і ін. Медикаментозні методи очищення крові включають різні рослинні препарати, сорбенти, сечогінні препарати.


Але, як показує статистика, найбільш актуальні серед пацієнтів малоінвазивні процедури — інфузійна терапія, плазмаферез, гемосорбція, гемодіаліз та ін.


Слід пам'ятати, що дані процедури повинні проводитися тільки за показаннями лікаря і що будь-яке, навіть незначне, втручання в організм може привести до небажаних наслідків.



Принцип дії медичних процедур з очищення крові від токсинів



Детоксикація— термін, яким називається процедура очищення крові.


Вище ми ознайомилися з методами, за якими проводиться детоксикація (очистка крові від токсинів). Розберемося, у чому полягає принцип їх дії!


  • Інфузійна терапія — детоксикація, яка передбачає введення в організм спеціальних інфузійних розчинів (свіжозаморожена плазма, білкові посередники, реополіглюкін та ін.), що зв'язують і нейтралізують токсини, а також підвищують роботу власних захисних систем організму
  • Плазмаферез — очищення крові від токсинів проводиться поза організмом. В ході процедури забирається певна кількість крові пацієнта, яку поділяють на формені елементи і плазму. Як згадувалося вище, токсини накопичуються в плазмі. Тому в кров'яне русло повертають тільки формені елементи пацієнта, а замість плазми — кровозамінники або препарати крові
  • Гемосорбція — апаратне очищення крові від токсинів. Кров пацієнта пропускається через спеціальний фільтр, який затримує на собі токсини
  • Гемодіаліз — проводиться за принципом гемосорбції, в ході процедури використовується вибірково проникна мембрана.


Коли необхідне очищення плазми крові — плазмаферез



Коли необхідне очищення крові плазмаферез? На сьогоднішній день очищення плазми крові широко призначається лікарями різного профілю. І дійсно, спектр показань до проведення даної процедури дуже широкий.


ПлазмоферезОтже, очищення плазми крові, або очищення крові плазмаферез може бути показано в наступних випадках:


  • Серцево-судинні захворювання (ревматизм, аутоімунні захворювання серця, атеросклероз і ін.)
  • Захворювання дихальної системи (бронхіальна астма, бронхіти і ін.)
  • Захворювання шлунково-кишкового тракту (хвороба Крона, неспецифічний виразковий коліт, гепатити та ін.)
  • Ендокринні захворювання
  • Захворювання шкіри (наприклад, акне, дерматити, псоріаз, токсикодермії)
  • Захворювання нервової системи
  • ЛОР-захворювання
  • Захворювання очей
  • Алкогольна, наркотична, або інша інтоксикація


Переваги очищення крові від токсинів в Консиліум Медікал в Києві



З кожним роком зростає попит на таку процедуру, як очищення крові від токсинів. Київ пропонує пацієнту широкий вибір клінік і фахівців, які відрізняються між собою не тільки ціною, але і якістю послуг, що надаються, точністю обладнання.


З огляду на відгуки пацієнтів, очищення кроки від токсинів в Києві на найвищому рівні проводиться в клініці Консиліум Медікал. Тут працюють висококваліфіковані фахівці, які відрізняються не тільки великим досвідом роботи, а й досвідом стажування в кращих клініках Європи.


У клініці Консиліум Медікал в Києві лікарі індивідуально підходять до кожного пацієнта і перш, ніж рекомендувати ту, чи іншу процедуру детоксикації, проводять повне клінічне обстеження пацієнта.


Медичний центр обладнаний новітньою апаратурою і лабораторією, що в рази підвищує інформативність процедур і дає перевагу перед іншими клініками!


схожі статті