Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
ᐈ 5 кращих способів як прибрати подразнення після епіляції
12 вересня 2020

Як прибрати подразнення після епіляція. Поради лікаря-косметолога

Подразнення після епіляції та депіляції можуть виникнути в різних областях: бікіні, над губою, в пахвових западинах, ногах та ін. Вони з'являються через надмірну чутливість шкіри, помилки під час домашнього видалення небажаного волосся та неправильний догляд у перший час після процедури. Фахівці клініки «Консиліум Медікал» розкажуть, як усунути неприємні відчуття та попередити їх появу.
ᐈ 5 кращих способів як прибрати подразнення після епіляції

Що не можна робити до та після лазерної епіляції


Напередодні процедури дотримуйтесь наступних правил:


  • У день проведення процедури не голіть зони, де збираєтеся прибирати волосся лазером;
  • Майбутню зону обробки лазером можна голити не пізніше ніж за 24 години до процедури;
  • Заборонено використовувати засоби, що містять спирт.

Для профілактики почервоніння після лазерної епіляції не використовуйте спрей Пантенол та не мочіть оброблену ділянку шкіри протягом доби. Не рекомендуються також засоби, що містять жири.


Після домашнього видалення волосся використовуйте заспокійливий засіб, щоб зняти подразнення бритви. Це потрібно робити навіть за відсутності побічних ефектів.


У разі виявлення перших ознак роздратування зверніться до фахівця, який проводив процедуру. Візит до лікаря особливо показаний за підвищення температури в зоні епіляції, свербіння, печіння та сильного почервоніння.


Як прибрати подразнення після депіляції та епіляції

Як зняти подразнення після бритви.jpg

Якщо у Вас немає можливості відвідати клініку, зняти роздратування після епіляції та депіляції можна в домашніх умовах. Ефективними є наступні способи:


  • Лід Обгорніть лід тонкою тканиною та прикладіть його до проблемної ділянки шкіри, щоб зняти запалення;
  • Алое. Найкраще підійде натуральний гель на основі листя рослини. Цей засіб добре заспокоює та прискорює регенерацію клітин. Через кілька хвилин після обробки Ви відчуєте приємний холод. Замість гелю можна використовувати свіжий сік алое;
  • Трави. Порізи та почервоніння після лазерної епіляції можна прибрати охолодженим настоєм шавлії або ромашки. Просто змочіть в рідині ватний диск та нанесіть його на уражену ділянку шкіри;
  • Креми. Роздратування після епіляції ніг, на обличчі та тулубі можна зняти молочком з пантенолом Elfa Pharm. Цей засіб продається в аптеці.

Тепер Ви знаєте, як заспокоїти шкіру після епіляції в домашніх умовах за допомогою народних засобів та препаратів. Якщо описані методи не допомогли прибрати побічні ефекти, записуйтеся на консультацію в медичний центр «Консиліум Медікал».