Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Чи викликає лазерна епіляція рак?
14 серпня 2020

Лазерна епіляція та рак. Викриваємо міфи

На консультації у нашого лікаря-косметолога пацієнти часто запитують, чи може лазерна епіляція призвести до раку. Відповідь: ні, видалення волосся лазером не викликає онкологічних захворювань ні за яких обставин.
Чи викликає лазерна епіляція рак?

Чому рак від лазерної операції неможливий?


Спрямований промінь лазера впливає прицільно на пігмент меланін, який забарвлює волосся. Він проникає на глибину 2-4 мм, не зачіпаючи шкіру, кровоносні судини, внутрішні органи та ін. Тому лазерна епіляція та рак (онкологія) не мають нічого спільного.


Чим темніше волосся та світліша шкіра, тим краще та швидше видаляється рослинність. Якщо людина зі світлим фототипом шкіри схильна до появи новоутворень, лазерний промінь не використовується в зонах патологічних тканин.


Чим викликані міфи про шкоду лазерної епіляції?

Діодний лазер у клініці Consilium Medical.jpg

Актуальність питання «чи викликає лазерна епіляція рак» обумовлена тим, що безконтактні процедури у людей асоціюються з томографією та рентгенологічним дослідженням. Ці методи діагностики засновані на гамма-випромінюванні, яке дійсно може впливати на структуру ДНК та викликати онкозахворювання.


Рак від лазерної епіляції фізично неможливий. Навіть якщо процедуру проводить лікар низької кваліфікації, пацієнт отримає ускладнення різного ступеня тяжкості (опіки, алергічні реакції, кон'юнктивіт та ін.) Побічний ефект у вигляді онкологічного захворювання — повністю виключений.

Щоб уникнути негативних наслідків процедури, записуйтеся на курс лазерної епіляції до медичного центру «Консиліум Медікал». Видаленням небажаного волосся займається лікар-косметолог, Лукасевич Маріанна Василівна. Вона має вищу медичну освіту, пройшла спеціалізоване навчання лазерної епіляції та використовує сучасний діодний лазер Alvi Prague DL-7000. Тому наш лікар-косметолог гарантує ефективне видалення волосся та довготривалий результат без побічних ефектів.