Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Що таке еректильна дисфункція
15 червня 2019

Що таке еректильна дисфункція

З давніх-давен вважалося, що сила чоловіка — в його сексуальній енергії.
Що таке еректильна дисфункція

І хоча на сьогоднішній день з цим твердженням можна посперечатися, потенція є особливо важливою для чоловіка і дає йому якщо не силу, то принаймні впевненість в собі.


Однак, умови сучасного життя, стреси, шкідливі звички, неправильне харчування, захворювання — все це веде до розвитку такого порушення, як еректильна дисфункція. Це захворювання більш відоме в народі як імпотенція, що перекладається з латині як "безсилля".


Отже, що таке еректильна дисфункція у чоловіків?


Еректильна дисфункція — це порушення потенції, при якому чоловікові складно досягти і утримувати ерекцію, необхідну для повноцінного статевого акту.


Еректильна дисфункціяЗгідно зі статистичними даними, з цією проблемою стикається близько 40% чоловіків 35-40-річного віку. В останні роки відзначається тенденція до збільшення цієї цифри і "молодшення" проблеми — з першими симптомами еректильної дисфункції зіштовхуються вже в 18-20 років.


Далі в статті ми розповімо більш детально, що таке еректильна дисфункція, якими симптомами вона супроводжується і які виділяють стадії розладу, а також ознайомимося з методами лікування еректильної дисфункції і особливостями її лікування в клініці консиліум Медікал.



Які симптоми еректильної дисфункції



Як проявляє себе еректильна дисфункція? Симптоми залежать від стадії захворювання і можуть бути як слабо вираженими, так і досягати повної сексуальної неспроможності чоловіка.


Порушення не тільки заподіює психологічний дискомфорт, а й може свідчити про різні захворюваннях, наприклад, цукровий діабет, гіпертонічну хворобу. Тому дуже важливо вчасно розпізнати симптоми еректильної дисфункції і звернутися до лікаря.


Отже, симптоми еректильної дисфункції можуть включати наступне:


  • Відсутність ранкової ерекції
  • Неможливість викликати ерекцію навіть при зовнішній стимуляції
  • Уповільнення настання ерекції при порушенні, або повна її відсутність
  • Передчасна еякуляція (сім'явиверження)

Виділяють органічну і психогенну еректильну дисфункцію. У першому випадку патологія починається повільно і в більшості випадків — зі зниження лібідо. При другій — еректильна дисфункція починається гостро під час статевого акту і є непостійною, тобто виникає час від часу. У той же час будь-яких порушень поза статевого акту, наприклад відсутність ранкової ерекції, може і не спостерігатися.



Еректильна дисфункція у чоловіків, ступені патології



Вважається, що еректильна дисфункція у чоловіків обумовлена безперервними клінічними і морфологічними змінами в кавернозній тканині і білковій оболонці кавернозних тіл. Це дозволяє виділити ступінь еректильної дисфункції залежно від тяжкості патологічного процесу. Це більшою мірою стосується порушень органічної природи, ніж психогенної.


Отже, виділяють наступні ступені еректильної дисфункції:


Ступень еректильної дисфункції
  • Легка — зазвичай чоловік здатний здійснювати статевий акт
  • Середньої важкості — чоловік іноді здатний здійснювати статевий акт
  • Важка — чоловік не здатний здійснювати статевий акт

Також еректильна дисфункція у чоловіків може бути компенсированою, субкомпенсированою і декомпенсированою.



Що робити і як лікувати еректильну дисфункцію



Головне питання чоловіків, у яких виникла еректильна дисфункція — що робити? У більшості випадків чоловіки тривалий час не визнають проблем з потенцією і списують всі невдачі на зовнішні обставини. Однак, чим раніше буде діагностовано розлад, тим швидше чоловік зможе відновити свою сексуальну активність і повернути впевненість у собі!


Перед початком лікування пацієнту слід підкреслити важливість правильного способу життя, виключення факторів ризику, відмови від шкідливих звичок, дотримання режиму сексуальної активності. Тільки дотримуючись цих рекомендацій можна бути впевненим в ефективності лікування еректильної дисфункції.


Як лікувати патологію?


Вибір методу лікування залежить в першу чергу від причини імпотенції. При психогенної еректильної дисфункції головна роль відводиться медикаментозної терапії та роботі з психологом, при органічній — медикаментозному лікуванню. Якщо еректильна дисфункція була заподіяна будь-яким соматичним захворюванням, в першу чергу слід усунути його.


Медикаментозне лікуванняОтже, в лікуванні еректильної дисфункції застосовують наступне:


  • Медикаментозні засоби — інгібітори фосфодіестерази-5, рослинні препарати, БАДи, гормони
  • Масаж
  • Вакуумна терапія
  • ЛФК
  • Ударно-хвильова терапія
  • Оперативне втручання — застосовується при неефективності консервативної терапії



Як лікують еректильну дисфункцію в клініці Консиліум Медікал



Як лікувати еректильну дисфункцію, знають в клініці Консиліум Медікал в Києві. Тут працюють тільки досвідчені висококваліфіковані фахівці, які діагностують імпотенцію на ранній стадії, з'ясують причини розладів і підберуть максимально ефективне лікування еректильної дисфункції у чоловіків.


Консультація лікаряЧим лікувати еректильну дисфункцію, лікар визначає в кожному індивідуальному випадку, враховуючи не тільки ступінь тяжкості розладів, а й індивідуальні особливості чоловіка. Це може бути як медикаментозне лікування, так і вакуумна терапія, хірургічна операція. Часто комбінується кілька методів лікування.


Лікування еректильної дисфункції у чоловіків в клініці Консиліум Медікал, враховуючи відгуки пацієнтів, проводиться на найвищому рівні і в швидкий терміни дозволяє повернути чоловікові його сексуальну силу, впевненість в собі і поліпшити якість життя!


схожі статті