Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Лапароскопічне видалення жовчного міхура — еталон хірургічного лікування
11 грудня 2018

Лапароскопічна холецистектомія — еталон хірургічного лікування

Що таке лапароскопічна холецистектомія?
Лапароскопічне видалення жовчного міхура — еталон хірургічного лікування

Хірургія, як і кожна галузь медицини, не зупиняє свого розвитку, постійно вдосконалюючись. І якщо до недавнього часу видалити жовчний міхур можна було тільки шляхом відкритого доступу через величезний розріз в черевній порожнині, то на сьогодні з'явилися альтернативні методи. Наприклад, лапароскопія жовчного міхура, або лапароскопічна холецистектомія.


ЛапароскопіяОтже, лапароскопія (холецистектомія) — це малоінвазивне оперативне втручання, яке передбачає видалення жовчного міхура через 3-4 невеликих отвори в черевній порожнині. Операція проводитися за допомогою спеціального ендоскопічного інструменту — лапароскопа, а також мікроінструментарію, під контролем відеокамери. Лапароскопія жовчного міхура, в порівняння з відкритою операцією, є менш травматичною та практично не несе ніяких ризиків для пацієнта в післяопераційному періоді.


Лапароскопічна холецистектомія показана при симптомній жовчнокам'яній хворобі, в деяких випадках безсимптомній жовчнокам'яній хворобі, при гострому холециститі, холедохолітіазі, поліпозі, холестерозі жовчного міхура, функціональних розладах жовчного.


Далі в статті розповімо більш детально про лапароскопію жовчного міхура при жовчнокам'яній хворобі, ознайомимо з особливостями проведення втручання та підготовки до операції, а також з цінами на лапаросокопію в Києві.



Лапароскопічна холецистектомія жовчнокам'яної хвороби



При такому захворюванні, як ЖКХ (жовчнокам'яна хвороба), лапароскопія є найбільш ефективним і виправданим методом лікування. Вона вважається «золотим стандартом» в лікуванні ЖКХ і застосовується як в разі симптомного, так і безсимптомного перебігу захворювання.


  • Лапароскопічна холецистектомія жовчнокам'яної хвороби доцільна в наступних випадках:
  • Камені займають більш, ніж 1/3 жовчного міхура
  • ЖКБ супроводжується частими жовчними коліками
  • Ускладнена ЖКБ


Лапароскопія при ЖКБ не вимагає від пацієнта особливої попередньої підготовки та, хоч і є малотравматичною, проводиться під загальним наркозом. Лапароскопічна холецистектомія жовчнокам'яної хвороби включає наступні етапи: Проведення лапароскопії


  • Антисептична обробка операційного поля
  • Формування чотирьох невеликих отворів в передній черевній стінці, а саме — одне близько пупка та три в правій підреберної області
  • В ці отвори вводяться лапароскоп, з джерелом світла та відеокамерою, та мікроінструментарій, за допомогою яких видаляється жовчний міхур
  • Перетин міхурової артерії та жовчної протоки
  • Зашивання рани

Лапароскопія ЖКХ, в порівняння з традиційною холецистектомією, є менш травматичною та відрізняється більш легким та швидким післяопераційним періодом. Крім цього, до переваг лапароскопічної операції можна віднести швидкість процедури, безболісність, відсутність ускладнень в ході та після операції, відмінний косметичний ефект.


Лапароскопія практично немає протипоказань. Як і будь-яку операцію, лапароскопію не рекомендується проводити при термінальних станах, порушенні згортання крові, декомпенсованих захворюваннях життєво важливих органів.



У чому полягає підготовка до лапароскопічної холецистектомії



Лапароскопічна холецистектомія (оперативна хірургія ЖКБ) не передбачає особливої специфічної підготовки пацієнта. Як і при будь-якому оперативному втручанні, підготовка до холецистектомії в першу чергу полягає в оцінці стану здоров'я пацієнта. Для цього напередодні операції слід здати всі необхідні аналізи. Лапароскопічна холецистектомія (оперативна хірургія ЖКБ) вимагає оцінки таких показників:Аналіз крові


  1. 1. Група крові та резус-фактор
  2. 2. Аналіз крові на гепатит С, ВІЛ, сифіліс
  3. 3. Загальний аналіз крові та сечі
  4. 4. Глюкоза крові
  5. 5. Біохімічний аналіз крові
  6. 6. Коагулограма

  • Крім цього, підготовка до холецистектомії включає наступне:
  • Обмежене вживання їжі напередодні операції, останній прийом їжі має здійснюватися не пізніше 19:00
  • Увечері напередодні операції та за годину-півтори до початку операції бажано зробити очисну клізму

Якщо пацієнт приймає будь-які препарати, він повинен узгодити це зі своїм хірургом і при необхідності скасувати їх за кілька днів до операції, або в день операції.



Лапароскопічна холецистектомія: ціни на операцію



Вартість операції Скільки коштує лапароскопічна холецистектомія? Ціна на лапароскопію різна та залежить не тільки від клініки й кваліфікації лікаря, але й методики проведення операції, тяжкості ЖКБ, загального стану пацієнта. У Києві на операцію лапароскопія жовчного міхура ціна може дещо відрізнятися від ціни на дану операцію в інших регіонах.


Отже, на лапароскопічне видалення жовчного міхура ціна в Києві починається від 7 000 грн. і може досягати 30 000 грн. і більше. Як показують відгуки пацієнтів, відмінно зарекомендувала себе як якістю послуг, так і приемлемостью цін, клініка Консиліум Медікал в Києві. Тут на операцію лапароскопічна холецистектомія ціна становить всього 18 000 грн. У цю вартість входять повне обстеження пацієнта, здійснення передопераційної підготовки, сама операція та післяопераційний догляд. У клініці працюють тільки досвідчені, висококваліфіковані хірурги, а також застосовуються сучасні, визнані в Європі методи лікування, тому кожен пацієнт може бути спокійним та не переживати за своє здоров'я!

схожі статті
  • Лапароскопічна холецистектомія
    24 травня 2018
    Лапароскопічна холецистектомія

    На сьогоднішній день практично всі оперативні втручання в хірургії проводяться за допомогою лапароскопічного методу, не є винятком і операція лапароскопічна холецистектомія.

    докладніше
  • Дієта після лапароскопічної холецистектомії
    28 травня 2018
    Дієта після лапароскопічної холецистектомії

    Лапароскопічне видалення жовчного міхура або холецистектомія вважається малоінвазивною, малотравматичною операцією і відрізняється швидким відновним періодом і низьким ризиком розвитку ускладнень.

    докладніше