Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Чи потрібна пункція при кісті молочної залози
07 березня 2019

Чи потрібна пункція при кісті молочної залози

На сьогоднішній день тема новоутворень молочної залози особливо актуальна.
Чи потрібна пункція при кісті молочної залози

Серед доброякісних новоутворень значний відсоток становить така патологія, як кіста в грудях. Це округле порожнисте утворення, яке оточене капсулою і містить всередині рідину.


Кіста в грудях може мати різні розміри і локалізацію, різний вміст, а також складатися з однієї або декількох камер. В основному, кісти виникають під впливом гормональних змін в організмі жінки, але важливими можуть бути й інші фактори — генетична схильність, стреси, ультрафіолетовий вплив, надлишкова маса тіла, травми грудей і ін.


Часто по одним тільки скаргами пацієнтки, даними анамнезу і пальпації визначити кісту важко.


Для більш точної діагностики та диференціальної діагностики з іншими новоутвореннями потрібні додаткові методи дослідження:
Мамографія

  • маммографія
  • УЗД
  • пункція

Чи потрібна пункція при кісті молочної залози? Пункція дозволяє отримати вміст кісти і досліджувати його. Може застосовуватися як з діагностичною, так і лікувальною метою.



Далі в статті розповімо, чи дійсно потрібна пункція при кісті молочної залози, як проводиться ця процедура, чи потрібна попередня підготовка, а також ознайомимося з цінами на дану послугу.



Як проходить пунктування кісти молочної залози


Пунктування кісти молочної залози — малоінвазивне діагностичне і лікувальне втручання, яке полягає в проколі кісти спеціальною голкою з метою отримання її вмісту.


Пунктування кісти (біопсія) зазвичай проводитися під місцевою анестезією, але при бажанні пацієнтки можна застосовувати і загальний наркоз. Жінкам репродуктивного віку пунктування кісти молочної залози бажано робити в період з 6 по 14 день менструального циклу — тоді груди більш м'які і податливі. Жінкам в період менопаузи пунктування проводиться в будь-який день циклу.


Пунктування кісти проводиться в наступні етапи:Пункція молочних залоз


  • Визначення точки проколу за допомогою пальпації, або під контролем УЗД.
  • Проведення місцевої анестезії.
  • Введення спеціальної порожнистої голки до моменту відчуття провалу всередину.
  • Аспірація рідини, що міститься в кісті, з її подальшим гістологічним дослідженням.
  • Обробка місця проколу спиртовим розчином і накладання пов'язки.


Пункція молочної залози, чи боляче це?


Головне питання пацієнтів при проведенні біопсії (пункції) молочної залози — чи боляче це? Як було сказано вище, пункція кісти проводиться як з діагностичною, так і з лікувальною метою. Якщо не брати до уваги хірургічне видалення кісти, то пункція кісти — найефективніший метод лікування. Однак, завдяки поширеному міфу, що пункція кісти молочної залози — це боляче, пацієнтки часто зволікають з цією процедурою.


Безболісність, швидкість і безпека — головні переваги біопсії (пункції) молочної залози. Боляче це? Як ми вже згадували вище, пункція кісти проводиться під місцевою анестезією, тому за больові відчуття можна не переживати! Якщо жінка особливо стурбована ймовірністю больових відчуттів, можна застосовувати загальний наркоз! Після пункції жінка може відчувати незначний дискомфорт в місці проколу, який за відсутності ускладнень триває не довше 1-2 днів.



Як підготуватися до біопсії кісти грудей


АналізиБіопсія кісти грудей не вимагає будь-якої особливої підготовки. Як і при будь-якому іншому захворюванні, при такій патології, як кіста грудей, рекомендується заздалегідь обстежуватися, здати необхідні аналізи, детально дослідити показники згортання крові.


При проведенні пункції (біопсії) кісти грудей також слід утриматися від спиртних напоїв за 2 дні до процедури, відмовитися від усіх препаратів (особливо тих, які впливають на згортання крові), крім препаратів рекомендованих лікарем.



Пункція кісти молочної залози: ціни на дослідження


Скільки коштує пункція кісти молочної залози? Ціна на дану процедуру різна і залежить від багатьох факторів. На послугу біопсія кісти молочної залози ціна в першу чергу визначається клінікою, кваліфікацією лікаря, необхідністю УЗД-контролю, вартістю анестезії та ін.


Консультація лікаря На таку процедуру, як пункція кісти молочної залози, ціна в Києві в більшості клінік починається приблизно від 300 грн і може досягати 900 грн і більше.


З огляду на відгуки пацієнтів, найбільш прийнятна ціна і при цьому висока якість — в клініці Консиліум Медікал. Тут на послугу біопсія кісти молочної залози ціна складає всього 450 грн! При цьому процедура проводиться досвідченими кваліфікованими лікарями в сучасних, комфортних умовах, за допомогою високоточного обладнання.
Наші лікарі зроблять все максимально швидко і безпечно, без будь-яких больових відчуттів, а також дадуть рекомендації по правильному догляду за грудьми після втручання.

схожі статті