Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Яких лікарів потрібно пройти для дитячого садка
08 листопада 2019

Яких лікарів потрібно пройти для дитячого садка

Обхід лікарів перед дитячим садом — досить важлива і обгрунтована процедура.
Яких лікарів потрібно пройти для дитячого садка

Далеко не всім батькам зрозуміла необхідність консультації лікарів перед дитячим садом. Проте, саме настільки нелюбимий багатьма захід гарантує своєчасне виявлення відхилень у здоров'ї дитини.


Про те, яких лікарів потрібно пройти для дитячого саду і як це краще зробити напишемо нижче.


Медична карта для дитячого садку 


Обхід лікарів перед дитячим садком проводиться у відповідності зі стандартними протоколами і приписами сімейного лікаря, який веде конкретну дитину. Універсальна медична карта в дитячий сад зі списком лікарів в її класичному варіанті в нашій країні була скасована.


Тепер батькам не потрібно приносити строгий бланк завіреної форми і турбуватися про його відповідність нормам садка. Однак для зарахування в дитячий дошкільний заклад все ще потрібен висновок сімейного лікаря та консультації вузьких фахівців.


Лікуючий педіатр, як правило, сам розписує необхідних лікарів для дитячого садка в картці дитини або окремому бланку, після чого переписує укладення докторів і результати аналізів в стандартну форму.


В Україні аналогом медичної карти в дитячий садок зі списком лікарів є довідка форми №026/0.


Медицинская картаСведения о госпитализации


Саме туди і вноситься висновок сімейного лікаря про можливість відвідування дитиною дитячого садка сьогодні.


Останні рекомендації уряду узаконили можливість надання в садок довідок від сімейного лікаря будь-якої форми. У картці дитини сімейний лікар прописує, яких лікарів пройти для дитячого садка, а після їх укладення записує свої рекомендації в будь-якій довідці.


Список лікарів для дитячого садка 


Список лікарів для дитячого садка залежить від того, здорова дитина, або вже має будь-які недуги.


Для дошкільнят без раніше виявленої органічної патології список лікарів для дитячого саду включає таких фахівців як:Прием у логопеда


  • сімейний лікар,
  • хірург або ортопед,
  • офтальмолог,
  • невропатолог,
  • отоларинголог,
  • стоматолог,
  • логопед,
  • психолог,
  • дерматолог.

Дефіцит фахівців, віддалене розташування відділень поліклініки іноді змушує обмежити список необхідних фахівців, хоча кожен з них важливий для адекватної профілактики хвороб або їх виявлення.


Визначивши, яких лікарів потрібно пройти для дитячого саду, варто зупинитися на особливостях консультації кожного лікаря.


Для чого необхідні огляди лікарів перед дитячим садком 


Сімейний лікар — безсумнівно найважливіший учасник профілактичного огляду. Він розписує, яких лікарів треба пройти для дитячого садка, які необхідно пройти аналізи. Він же видає остаточний висновок про стан дитячого здоров'я.


Хірург і ортопед оцінюють опорно-рухову систему дитини, органи виділення, фізичну зрілість дошкільника.


Прием у офтальмологаОфтальмолог проводить первинну оцінку гостроти зору, здоров'я очей і вік.


Невропатолог, логопед і психолог оцінюють готовність дитини до життя в колективі, виключають наявність захворювань або відхилень нервової системи або призначають їх корекцію.


Пройти лікарів для дитячого садка неможливо без огляду ЛОР-лікаря і стоматолога. Перший фахівець обстежує горло, вухо і носові ходи дитини, другий — порожнину рота.


Дерматолог як лікар, здатний виявити заразні хвороби шкіри, крім пошуку інфекції може дати поради по догляду за шкірою дитини.


Як проводиться медичний огляд 


Про те, як проводиться медогляд в дитячий садок і яких лікарів потрібно пройти в державних поліклініках знають всі. Обов'язкова складова бюджетних поліклінік — черги, неясний графік докторів — перетворюють проходження профілактичного огляду на своєрідне випробування.


У теорії навіть в таких умовах кожен фахівець повинен уважно обстежити дитину, зазначивши ті чи інші відхилення від нормальних показників або підтвердивши відсутність хвороб. На практиці великий потік пацієнтів змушує лікаря державного закладу проводити лише поверхневий, поспішний огляд. В таких умовах залишається мало шансів для повноцінної консультації.


Найбільш комфортним і правильним варіантом обов'язкового огляду дитини перед садочком є ​​відвідування хорошої приватної клініки.


Детский врач и ребенокУважний сімейний лікар нашого центру спланує яких лікарів треба проходити для дитячого саду саме вам і ретельно вивчить висновки фахівців. Прекрасно обладнані кабінети, чіткий запис за часом і відсутність черг забезпечують спокійне перебування в лікарні і хороший настрій.


Високий клас і великий досвід вузьких фахівців і сімейних лікарів центру гарантують правильну постановку діагнозу і достовірне виключення наявності патологій у дитини.

схожі статті