Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Лазерна епіляція в домашніх умовах - що потрібно знати?
24 серпня 2020

Все про лазерну епіляцію в домашніх умовах

Сучасний уклад життя не залишає чоловікам та жінкам часу для відвідин центрів лазерної косметології та епіляції. Без процедури багато хто з нас не може обійтися, оскільки небажана рослинність на видимих ділянках тіла викликає візуальний та фізичний дискомфорт. В якості альтернативи люди часто здійснюють лазерну епіляцію в домашніх умовах. Вони вважають, що самостійне видалення волосся є не менш ефективним та безпечним ніж процедура, виконана фахівцями. Чи так це, розповість лікар-косметолог клініки «Консиліум Медікал», Лукасевич Маріанна Василівна.
Лазерна епіляція в домашніх умовах - що потрібно знати?

Чим фотоепіляція вдома відрізняється від лазерної?


Під лазерною епіляцією вдома зазвичай розуміють видалення волосся за допомогою фотоепілятора. Принцип роботи приладу заснований на дії світлових хвиль. У лазерного апарату довжина хвилі більша і він працює точково, тому світловий промінь проникає глибше та не пошкоджує верхні шари шкіри. Фотоепілятор має ширший діапазон випромінювання, тобто світловий потік менше концентрується на волосяному фолікулі та слабо на нього впливає. Разом з цибулиною апарат нагріває шкірний покрив. Такий вплив може призвести до подразнень, опіків, пігментації та інших негативних наслідків.


Крім того, домашній лазерний епілятор має наступні недоліки::


Лазерна епіляція вдома: за і проти.jpg

  • Ефективність на 20% нижча у порівнянні з лазерним видаленням волосся в медичному центрі;
  • Фотоепілятор краще розпізнає темні волоски на світлій шкірі, тому смагляві пацієнти та блондини в кращому випадку не доб'ються результату, в гіршому — отримають опік;
  • Курс лазерної епіляції вдома триває довше через ширшу, неточкову дію;
  • Широке випромінювання не дозволяє прибрати все волосся на міжбрів'ї, верхній губі та інших маленьких ділянках;
  • Самостійна епіляція зони бікіні неможлива через велику кількість складок та підвищену чутливості шкіри в цій області.

Чому не варто проводити лазерну епіляцію вдома

Побічні ефекти домашньої лазерної епіляції можуть бути викликані не лише недоліками приладу, але й людським фактором. Під час самостійного видалення волосся люди часто не враховують наступних факторів:

  • Протипоказання до процедури;
  • Правильна потужність випромінювання лазерного епілятора для дому;
  • Обмеження та необхідність в догляді за шкірою в післяпроцедурний період.

Перед лазерною епіляцією в медичному центрі «Консиліум Медікал», лікар-косметолог заздалегідь проводить огляд тіла та збирає анамнез, щоб переконатися у відсутності протипоказань. Спеціаліст індивідуально підбирає довжину хвилі для видалення зайвої рослинності без шкоди для шкіри та контролює результат після процедури.