Закрити
    Госпіталізація
    цілодобово

    Графік роботи:
    пн.-пт.: 8:00-20:00 сб.: 09:00-18:00 нд.: вихідний
Замовлення зворотного дзвінка
Заявка на прийом
Київ, Глибочицька 17 (Лук'янівська), Київ, Ревуцького 6 (Позняки)
RU UA
Чи небезпечно робити лазерну епіляцію дівчатам, які ще не народжували?
13 жовтня 2020

Чи можна робити лазерну епіляцію дівчатам, які ще не народжували?

Кожна друга пацієнтка запитує у нашого лікаря-косметолога, чи можна робити лазерну епіляцію дівчатам, які не народжували. Відповідь однозначна: так, можна, в цьому контексті немає ніяких протипоказань та виключений ризик розвитку безпліддя.
Чи небезпечно робити лазерну епіляцію дівчатам, які ще не народжували?

Чому лазерна епіляція нешкідлива до пологів?


Лазерний промінь не впливає на органи репродуктивної системи, оскільки не може проникати в глибинні шари шкіри. Він впливає лише на рівні волосяної цибулини — до 4 мм. Промінь лазера розпізнає меланін (пігмент волоса), нагріває та руйнує його. Тому процедура абсолютно нешкідлива для пацієнток до пологів незалежно від ділянки тіла, в т.ч. у зоні бікіні.


Коли пацієнти ставлять питання «Чи небезпечна епіляція для дівчат до пологів?», вони наводять як приклад вагітних жінок. Дійсно, процедура протипоказана під час вагітності, що пояснюється змінами гормонального фону та підвищеною чутливістю шкіри в цей період. Крім того, пацієнти віком до 18 років приходять первинну консультацію з батьками. Лікар-косметолог обговорює всі рекомендації та отримує згоду на проведення лазерного видалення волосся.